Kim astronot, kim kedi olmak ister?

Mart 13, 2014

Kim astronot, kim kedi olmak ister?

TOMBIS KAPAK FIYONK_20 SUBAT“Gülümseten Öyküler”in yaratıcısı Behiç Ak, “Tombiş Kitaplar” dizisinin üçüncü kitabında çocukları hayaller kurmaya çağırıyor.

Çocuk kitapları alanındaki özgün verimiyle ülkemizin 2013 Astrid Lindgren Anma Ödülü (ALMA) adayı olan Behiç Ak’ın “Tombiş Kitaplar” dizisi, sanatçının yeni yazıp çizdiği üçüncü kitabıyla sürüyor. Benim Bir Karşım ve Bizim Tombiş Taştan Hiç Anlamıyor kitaplarında farklı soruların cevaplarını arayan Memo ile bu cevapları pek de umursamayan yakın arkadaşı Tombiş, bu sefer de çocukluk hayallerinin sınırsızlığına tanıklık ediyorlar. Sanatçı bu kitabıyla, çocukları büyük hayaller kurmaya ve hayallerinin peşinden gitmeye davet ediyor. Çocukları olasılıklar ve farklılıklar üzerine düşündüren Tombiş Kitaplar, gelecekteki felsefe okumalarının kapısını aralıyor. Dizi, hem desenleriyle hem de ve yaratıcı okuma olanağı sağlayan metniyle küçük okurlar kadar yetişkinlerin de en sevdiklerinden. 

Çocuk olmaktan sıkılan Memo, büyüyünce ne olacağına karar vermeye çalışır. Herkesin ne kadar da farklı hayalleri vardır! Hele arkadaşı Tombiş’in hayallerine ne demeli?.. 

Tombiş Kitaplar Dizisi 

1 Benim Bir Karışım

2 Bizim Tombiş Taştan Hiç Anlamıyor

3 Bizim Tombiş Fiyonk Makarnayı Çok Seviyor 

Behiç Ak 1956 yılında Samsun’da doğdu; İstanbul’da mimarlık öğrenimi gördü. 1982’den bu yana Cumhuriyet gazetesinde bant karikatür çiziyor. Çocuk kitabı yazarlığı ve çizerliği, tiyatro oyunu yazarlığı ve sanat yönetmenliğinin yanı sıra belgesel film alanında da çalışması olan sanatçının resimli çocuk kitaplarından, ödüllü Yüksek Tansiyonlu Çınar Ağacı’nın (8. baskı: 2013) aralarında bulunduğu bazıları, Japonya’da yayımlandı. Bunlardan Benim Bir Karışım (2. baskı: 2013) ve Bizim Tombiş Taştan Hiç Anlamıyor (3. baskı: 2014) “Tombiş Kitaplar” adı altında Günışığı Kitaplığı tarafından özgün tasarımlarla yenilendi. Sanatçı son olarak bu diziye yepyeni bir kitap ekledi: Bizim Tombiş Fiyonk Makarnayı Çok Seviyor (2014). “Gülümseten Öyküler” adı altında yazıp çizdiği kitaplar her yaştan okurun büyük ilgisini topluyor. Karikatür Kitabı (3. baskı: 2013), Günışığı Kitaplığı’nın, sanatçının 30 yıllık karikatür birikimini çocuklara sunduğu özel bir albüm. Çocuk romanı Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği! (3. Baskı: 2014) ile sosyal medyanın yaşamlarımızdaki etkisine dikkat çeken Behiç Ak, eşiyle birlikte İstanbul’da yaşıyor.

edebiyathaber.net (13 Mart 2014)

Yorum yapın