Kerem Fırtına’dan “En Yakın Arkadaşım Bir Deli”

Kasım 7, 2017

Kerem Fırtına’dan “En Yakın Arkadaşım Bir Deli”

Sinema ve dizi oyuncusu Kerem Fırtına’nın “En Yakın Arkadaşım Bir Deli” adlı ilk kitabı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Belki de yüzünü bile görmek istemeyeceğin tek insan kendinsindir”

“Kiralık Aşk”, “Kurtlar Vadisi”, “Fatmagül’ün Suçu Ne?”, “Karadayı” adlı projelerdeki oyunculuğuyla dikkat çeken Kerem Fırtına, anlatı türünde kaleme aldığı “En Yakın Arkadaşım Bir Deli” adlı kitabıyla sanık sandalyesine kendini oturtup akla zarar bir yüzleşmeyle karşı karşıya bırakıyor okuru.

“En Yakın Arkadaşım Bir Deli” kitabını yakında sahneleyecek olan Kerem Fırtına, oyunu da kendisi kaleme alıyor.

Arka kapaktan:

Gözümü açıp tavana dikeli kaç dakika olmuştu bilmiyorum. Bir şey yapmam gerekiyordu. Tavana bakmayı kesmeliydim en azından. Yapacak bir şey bulamayıp paniklemeyeyim diye, tavana bakıyor olmaya sığınamazdım. Tavana bakmak bir iş olamazdı. Mesaisi belirsizdi. Maaşı yoktu. Kendimi daha fazla kandıramazdım. Gerçek bir iş yapmalıydım.

Kalkıp evdeki çöpleri toplayıp poşetledim. Daha da ileri gidip çöpleri konteynıra atma kararı aldım.

Sonra en olmayacak şey oldu. Dışarı çıktım. Yatarken giydiğim tişörtlerin yakası kesiktir. Şortlarım da delik. Seviyorum o hallerini. Öyle çıktım.

Çöpü atarken elim pislendi. “Yürü” dedim. “Sakin ol. Nefes al.”

Bir anlamı olmalıydı. Hepsini alt alta koyduğumda bütün huzursuzluğun bir anlamı olmalıydı. Ya da huzur için anlamı bulmak zorundaydım. Ya da henüz hiçbiri aklıma gelmemişti. Sadece bir sebebi olmalı diye düşündüm.

Eve döndüğümde gözlerimi yine bir yere dikmiş bakıyordum. Bu kez monitöre… Yazmaya başlamıştım.

edebiyathaber.net (7 Kasım 2017)

Yorum yapın