Kepler62’de macera tüm hızıyla devam ediyor

Temmuz 25, 2019

Kepler62’de macera tüm hızıyla devam ediyor

Timo Parvela ve Bjørn Sortland’ın yazdığı, Pasi Pitkänen’in çizdiği “Kepler62” serisinin beşinci kitabı “Virüs”, 8 ve üzeri yaş grubu için Ebru Tüzel çevirisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Siz de hikâyenin bir parçası olun!

Norveç ve Finlandiya’nın en sevilen iki çocuk kitabı yazarını bir araya getiren heyecan dolu bir uzay macerası: Kepler62! Altı kitaplık serinin kitaplarını dönüşümlü olarak kaleme alan Finlandiyalı yazar Timo Parvela ve Norveçli yazar Bjørn Sortland’ın bu kolektif yaratımına önemli bir isim daha dâhil: Dünyada büyük ilgi uyandıran akıllı telefon uygulaması ve bilgisayar oyunu Angry Birds’ün illüstratör ekibinden Pasi Pitkänen serinin çizeri. Kepler62 serisinin beşinci kitabı Virüs’te kahramanlarımız gizemleri çözmeye artık çok yaklaşıyor!

Serinin ilk iki kitabında tüm dünyayı etkisi altına alan popüler video oyunu Kepler62’yi bitirmeyi başaran kahramanlarımız Ari, Joni ve Marie kazandıkları davetiyeyle Kepler62 gezegen sistemine gidecek 12 kişilik keşif ekibine katılmaya hak kazanıyor. Uzay üssünde aldıkları özel eğitim sırasında karşılaştıkları tuhaf olaylar, gizemli fısıltılar, gizli bulmacalar bu maceranın tansiyonunu giderek yükseltiyor! Üçüncü ve dördüncü kitapta insanlık tarihinin en akıl almaz yolculuğunu tamamlayıp Kepler62 gezegenine iniş yaparak yepyeni bir dünyaya adım atan kahramanlarımız, beşinci kitap Virüs’te serüven boyunca akıllarına takılan bütün gizemleri çözmeye çok yaklaşıyorlar.

Beşinci kitapta, keşif ekibi Kepler62’ye tamamen yerleşmiştir. Ari, kardeşi Joni’yle vakit geçirir, gözü hep onun üzerindedir. Marie ise tek başına araştırma turlarına çıkar. Çalı ahalisinin başına gelen korkunç olaydan sonra, hiçbiri kime güveneceğinden emin değildir. Peki ya Olivia’nın sakladıkları? Olivia’nın çocuklar arasında yayılan yeni virüsten hiç korkmamasının sebebi nedir?

Bunların yanı sıra, gezegendeki ani mevsim değişikliği şaşkınlık yaratır, buna rağmen Marie, modülde diğerlerinin yanında kalmamakta kararlıdır. O ve Ari ormandaki mağarayı ve içindeki tuhaf uzay aracını keşfederler. Eğitimin başından beri akıllarına takılan bütün gizemleri çözmeye çok yaklaşmışlardır artık…

***

Hava değişiyor. Diğerleri henüz farkına varmadı,

ama radardan görebiliyorum. Buraya kuraklık

döneminde geldik, ama bunun çok yakında

değişeceğiyle ilgili düşüncelerim var. Hava

basıncı düşüyor, rüzgâr yön değiştirdi. Bitki örtüsü

sararmaya başladı, ama işaretler öyle küçük

ki özellikle aramadıkça görmesi zor. Bir Kepler

yılı 122 gün sürüyor. Buraya geldiğimizden bu

yana, sürenin yarısını geçirdik ve ara sıra kabul

edilebilir sınırları aşan morötesi ışınları saymazsak

buradaki koşullar fena sayılmaz.

Şu ana dek geçen zamanla ilgili endişem yok.

Esas korktuğum geri kalan süre.

***

Timo Parvela

Finlandiya’nın en sevilen çocuk kitapları yazarı. Birçok kitabı sahneye ve televizyona uyarlandı. Ultra popüler Ella serisi dünya çapında ün kazandı, beyazperdeye aktarıldı. Parvela’nın kitapları edebiyat eleştirmenleri tarafından da çok sevildi. Kitapları hâlâ çoksatar listelerinin başlarında yer almakta. Timo Parvela Finlandiya’nın en önemli çocuk ve gençlik edebiyatı ödüllerine değer görüldü, kitapları yirmi dile çevrildi.

Björn Sortland

Çocuk ve gençlik kitapları alanlarında eserler veren ödüllü Norveçli yazarın kitapları yirmiden fazla dile çevrildi. Sortland kaleme aldığı “Moment of Honesty” ile 2005 yılında  Almanya’nın en prestijli çocuk edebiyatı ödüllerinden Deutscher Jugendliteraturpreis’a değer görüldü. Björn Sortland’ın Sanat Serüvenleri dizisi dilimize de çevrildi.

edebiyathaber.net (25 Temmuz 2019)

Yorum yapın