Kepler62’de macera heyecanla devam ediyor

Şubat 28, 2019

Kepler62’de macera heyecanla devam ediyor

Timo Parvela ve Bjørn Sortland’ın yazdığı “Kepler62” serisinin dördüncü kitabı “Öncüler”, Ebru Tüzel çevirisiyle 8 ve üstü yaş grubu için Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Norveç ve Finlandiya’nın en sevilen iki çocuk kitabı yazarını bir araya getiren heyecan dolu bir uzay macerası: Kepler62! Altı kitaplık serinin kitaplarını dönüşümlü olarak kaleme alan Finlandiyalı yazar Timo Parvela ve Norveçli yazar Bjørn Sortland’ın bu kolektif yaratımına önemli bir isim daha dâhil: Dünyada büyük ilgi uyandıran akıllı telefon uygulaması ve bilgisayar oyunu Angry Birds’ün illüstratör ekibinden Pasi Pitkänen serinin çizeri. Kepler62 serisinin dördüncü kitabı Öncüler’de kahramanlarımız artık Kepler62 gezegenine ayak basıyor ve bambaşka bir dünyanın kapıları aralanıyor.

Serinin ilk iki kitabında tüm dünyayı etkisi altına alan popüler video oyunu Kepler62’yi bitirmeyi başaran kahramanlarımız Ari, Joni ve Marie kazandıkları davetiyeyle Kepler62 gezegen sistemine gidecek 12 kişilik keşif ekibine katılmaya hak kazanıyor. Uzay üssünde aldıkları özel eğitim sırasında karşılaştıkları tuhaf olaylar, gizemli fısıltılar, gizli bulmacalar bu maceranın tansiyonunu giderek yükseltiyor! Üçüncü kitap Yolculuk’ta başlayan insanlık tarihinin en akıl almaz yolculuğunu tamamlayıp Kepler62 gezegenine iniş yapmayı başaran kahramanlarımızla, dördüncü kitap Öncüler’de yepyeni bir dünyadayız!

Dördüncü kitapta, üç yıldız yelkeninin yalnızca ikisi hedefe ulaşmayı başarmıştır. İniş yaptıkları bu yemyeşil gezegen yaşam için elverişlidir. Hele ki çorak Dünya’dan sonra bir cennettir adeta! Yıldız yelkenlerinin genç mürettebatı, vakit kaybetmeden yerleşmeye başlar. Fakat kısa süre sonra, Kepler62’de yalnız olmadıklarını fark ederler. Karşılaştıkları yaratıklar dost mudur yoksa düşman mı? Dahası, Ari ile Marie, Olivia’nın gizli eylemlerinden gitgide daha çok şüphelenmeye başlar. Joni ciddi anlamda hastalandığında, yardımı başka yerde ararlar. Peki bunun bedeli ne olacaktır?

***

 “‘Ne olursa olsun, Ari, biz ilk insanlarız,’ diye fısıldıyorum. ‘Dünya tarihinde kendi güneş sistemimiz dışında bir gezegene ayak basan ilk insanlarız. Tıpkı Adem’le Havva gibi.’

 Aslında fısıldamama gerek yok, ama şu anda böylesi doğruymuş gibi geliyor bana. Dünyadan 1200

ışık yılı uzağa geldik, yerçekimsiz ortamın, kas kaybının, kimyasal komanın, meteor yağmurunun ve

solucan deliğinin üstesinden geldik. Hepsi buraya gelebilmek içindi. Ömrümüzün sonuna kadar kalacağımız yere gelebilmek için.

***

Timo Parvela

Finlandiya’nın en sevilen çocuk kitapları yazarı. Birçok kitabı sahneye ve televizyona uyarlandı. Ultra popüler Ella serisi dünya çapında ün kazandı, beyazperdeye aktarıldı. Parvela’nın kitapları edebiyat eleştirmenleri tarafından da çok sevildi. Kitapları hâlâ çoksatar listelerinin başlarında yer almakta. Timo Parvela Finlandiya’nın en önemli çocuk ve gençlik edebiyatı ödüllerine değer görüldü, kitapları yirmi dile çevrildi.

Björn Sortland

Çocuk ve gençlik kitapları alanlarında eserler veren ödüllü Norveçli yazarın kitapları yirmiden fazla dile çevrildi. Sortland kaleme aldığı “Moment of Honesty” ile 2005 yılında  Almanya’nın en prestijli çocuk edebiyatı ödüllerinden Deutscher Jugendliteraturpreis’a değer görüldü. Björn Sortland’ın Sanat Serüvenleri dizisi dilimize de çevrildi.

edebiyathaber.net (28 Şubat 2019

Yorum yapın