Kepler62 – İkinci Kitap: Gerisayım raflarda

Ekim 6, 2017

Kepler62 – İkinci Kitap: Gerisayım raflarda

Timo Parvela ve Björn Sortland’in 10 ve üzeri yaş grubu için yazdığı Kepler62 – İkinci Kitap: Gerisayım Ebru Tüzel çevirisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

3…2…1… Gerisayım başlıyor!

Macera kaldığı yerden devam ediyor.

Siz de hikâyenin bir parçası olun!

Norveç ve Finlandiya’nın en sevilen iki çocuk yazarını bir araya getiren heyecan dolu bir uzay macerası: Kepler62! Altı kitaplık serinin kitaplarını dönüşümlü olarak kaleme alan Finlandiyalı yazar Timo Parvela ve Norveçli yazar Björn Sortland’in bu kolektif yaratımına önemli bir isim daha dâhil: Dünyada büyük ilgi uyandıran akıllı telefon uygulaması ve bilgisayar oyunu Angry Birds’ün illüstratör ekibinden Pasi Pitkänen serinin çizeri. Kepler62 – İkinci Kitap: Gerisayım genç okurları heyecanlı bir uzay yolculuğuna daha çıkarıyor.

Popüler video oyunu Kepler62 tüm dünyayı etkisi altına almış durumda. Bir söylentiye göre, bu aşırı zor oyunun bütün bölümlerini tamamlayabilen çocuklar uzaya giderek, yaşamı desteklemesi olası bir gezegeni araştırmaya hak kazanıyor. Peki bu söylenti gerçek mi? Yoksa Kepler62 yalnızca bir oyundan mı ibaret? Peki ya Dünya Hükümeti’nin tamamen başka planları varsa?

Serinin ikinci kitabı Gerisayım’da yeni maceranın kahramanı Marie, varlıklı bir silah tüccarının kızıdır. Her şeyi vardır, onu seven bir ailesi ve arkadaşları hariç her şeyi…

Gizemli video oyunu Kepler62’yi tamamlaması için eski bir okul arkadaşına para ödeyen Marie, sürpriz bir haber alır: Çok gizli 51. Bölge’ye davet edilmiştir. Uzaya, Kepler62 Gezegen Sistemi’ni araştırmaya gönderilecek ekipte yer alacaktır. Grup arkadaşları Ari ve Joni’yle sıkı bir eğitimden geçirilirken hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını fark eder.

Hikâyenin bir parçası olun ve bu heyecanlı maceraya siz de katılın!

“Herkes oyunun içinde bir şeyin saklı olduğunu söylüyordu. Herkes derken gerçekten herkesi kastediyorum. Kepler62’den bahsediyorlardı. Oyun daha çıkmadan önce. İnternette söylentilerin ardı arkası kesilmiyordu. Bütün gazeteler. Televizyon. Radyo… Belki de gelip geçici bir modadır, diye düşünmüştük. Ama işte… Hikâyenin bir parçası ol yazıyordu üstünde. Peki hangi hikâyenin? İkiyle ikiyi toplayabilen herkes hükümetin yalan söylediğini biliyor. Demek istediğim şu: Her yayının başında ve sonunda “Hükümet sizin dostunuzdur,” diyen bir yönetime kim inanır ki? Sadece tek şey düşünebilen insanlar inanır. Hükümetten çıkar bekleyenler inanır. İşin aslının öyle olmayabileceğini idrak edemeyenler inanır. Bense oldum olası bir sürü şeyi aynı anda düşünmekten dertliyim.

Hükümetin dostum olduğuna inanmıyorum. Hiç gerçek dostum yok. Bir tane bile. Bu yüzden özgürüm. Hiçbir şeyi umursamıyorum. Ne var ki bütün bu Kepler muhabbeti ilgimi çekmişti. İlk kez herkesten önce elime geçiremediğim bir şey! Oyunu bulmak gerçekten zordu. Kepler62’den söz edilen tek yer medya değildi. Bütün sözde arkadaşlarım da bu oyundan bahsediyordu. Bütün düşmanlarım da; üstelik sayıları hiç az değildi. Henüz yirmi sekiz yaşında olmasına rağmen kafayı İkinci Dünya Savaşı’yla bozmuş özel beden eğitimi öğretmenim bile. Nihayet bir şey oluyordu, Wikipedia’nın bize cevabını veremediği bir şey. İnsanların hilesini bulamadığı ya da çözümünü satın alamadığı bir şey. Herkesin Kepler62’yi bizzat oynaması ve tamamlaması gerekiyordu. İşte o zaman muhteşem şeyler olacaktı. Ama kimse ne olduğunu bilmiyordu. Çok yakında burada tanıtımı yapılacaktı. Onun dışında, şu sıralar bazı gizemli beklentiler var. Büyük bir yolculukla, bir macerayla, yeni gezegenlerle ilgili söylentiler. Deli saçması olma ihtimali yüksek. Hükümet parlak bir geleceğe dair umutların sönmesinden çok korkuyor Ve hepimizin umuda ihtiyacı var. Çok uzun zamandır dünyanın çivisi mi çıktı diye merak ediyorum. Fazla kalabalığız, hava berbat, insanlar gereğinden çok savaşıyor, bakteriler fazla dirençli. Müthiş bir ortam sayılmaz..”

Timo Parvela

Finlandiya’nın en sevilen çocuk kitapları yazarı. Birçok kitabı sahneye ve televizyona uyarlandı. Ultra popüler Ella serisi dünya çapında ün kazandı, beyazperdeye aktarıldı. Parvela’nın kitapları edebiyat eleştirmenleri tarafından da çok sevildi. Kitapları hâlâ çoksatar listelerinin başlarında yer almakta. Timo Parvela Finlandiya’nın en önemli çocuk ve gençlik edebiyatı ödüllerine değer görüldü, kitapları yirmi dile çevrildi.

Björn Sortland

Çocuk ve gençlik kitapları alanlarında eserler veren ödüllü Norveçli yazarın kitapları yirmiden fazla dile çevrildi. Sortland kaleme aldığı “Moment of Honesty” ile 2005 yılında  Almanya’nın en prestijli çocuk edebiyatı ödüllerinden Deutscher Jugendliteraturpreis’a değer görüldü. Björn Sortland’ın Sanat Serüvenleri dizisi dilimize de çevrildi.

edebiyathaber.net (6 Ekim 2017)

Yorum yapın