Keçi edebiyat dergisinin KIŞ sayısı yayında!

Aralık 22, 2014

Keçi edebiyat dergisinin KIŞ sayısı yayında!

KECI.KISOdağına edebiyatı ve insanı koyarak pek çok konuyu tartışan Keçi’nin KIŞ sayısı keciedebiyat.com sitesinden ücretsiz olarak yayımlanıyor. Bu sayıda edebiyat dünyasının önemli konferansı 4. Zeynep Cemali Edebiyat Günü’nün özgün içerikleri ve Enver Ercan, Nazlı Eray, Altan Erkekli, Sevin Okyay, Metin Celâl, Mine Soysal, Feridun Andaç, Sibel Oral ve Zoran Drvenkar gibi usta isimlerin değerlendirmeleri yer alıyor. 

Çağdaş çocuk ve gençlik edebiyatının uzman yayınevi Günışığı Kitaplığı tarafından, yıllardır düzenlenen konferans ve seminerlerin içeriklerini yayımlamak amacıyla Haziran 2014’te yayın hayatına başlayan Keçi edebiyat dergisi, 22 Aralık’ta çıkan KIŞ 2014 sayısıyla edebiyatımızın önemli isimlerini konuk ediyor. Bu sayıda Enver Ercan, Nazlı Eray, Altan Erkekli, Sevin Okyay, Metin Celâl, Mine Soysal, Feridun Andaç, Sibel Oral ve Zoran Drvenkar gibi usta kalemlerin yanı sıra edebiyat yayıncılığına emek veren önemli isimler, edebiyata ilişkin yeni sorular sorduruyor, yeni cevaplar düşündürüyor. Edebiyat yayıncılığın yanı sıra 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı etkinliklerinin içerikleri ve yurtdışı kitap fuarlarına ilişkin haberler de Keçi KIŞ 2014’te okurla buluşuyor.

Keçi’nin düşünceye ve edebiyatı düşünmeye alan açan soruları yeni sayıda da devam ediyor: “Romanları yemek kokan yazar kim? Okuru edebiyattan kim vazgeçiriyor? Yeni medya ne kadar yeni? Devlet çocuğa nasıl saygı gösterecek? Sultan romanlarını kim icat etti? Edebiyatın engizisyonu olur mu?”

E-dergi Keçi’nin editörü Halil Türkden, KIŞ sayısındaki başyazısında, “Dünya sözle, söz sanatla iyileşecek!” diyerek yeni yıla ilişkin umuduna değindi: “Kaçış yok; sanata ve edebiyata olan umut bu yıl da yücelecek, söz bunlarla iyileşecek. Dünya da eninde sonunda sözle iyileşecek. Dünya iyileşmeli ki, Can Yücel’in dizeleri gerçek olsun: Bu dünya, yoruldu mu kuşlar konsun diyedir.”

Odağına edebiyatı ve insanı koyarak, zengin içeriğiyle okuma kültürümüzü geliştirmeyi amaçlayan Keçi, özellikle eğitimci, kütüphaneci, akademisyen, yayıncı, sanatçı, çevirmen, tasarımcı ve editörler için kılavuz niteliği taşıyor. Günışığı Kitaplığı Genel Yayın Yönetmeni Mine Soysal’ın liderliğinde, sanatçı Huban Korman’ın tasarımıyla biçimlenen ve editörlüğünü edebiyatın genç kalemlerinden Halil Türkden’in üstlendiği e-dergi, keciedebiyat.com adresi üzerinden ücretsiz olarak yayımlanıyor.

edebiyathaber.net (22 Aralık 2014)

Yorum yapın