Keçi e-derginin 5. sayısı yayında

Haziran 15, 2016

Keçi e-derginin 5. sayısı yayında

keci-yazKeçi’nin YAZ 2016 sayısı, keciedebiyat.com sitesinde yayımlandı.

Ücretsiz e-dergi Keçi’nin 5. sayısının dosya konusu, Türkiye’nin birçok bölgesinden öğretmen ve kütüphanecilerin, Ahmet Ümit, Sevin Okyay, Yalvaç Ural, Mine Soysal, Aslı Der, Yusuf Çotuksöken ve Gülçin Alpöge gibi isimlerle bir araya geldiği 9. Eğitimde Edebiyat Semineri.

Lise ve ortaokullarda gerçekleştirilen yaratıcı okuma uygulamalarından örneklerin yanı sıra yayın dünyasından ve halk kütüphanelerinden haberleri de içeren yeni sayının kapak konusunu, Ahmet Ümit‘in “Edebiyat dünyayı kurtarabilir mi?” başlıklı yazısı belirledi. Gençleri öykü yazmaya heveslendiren Zeynep Cemali Öykü Yarışması’na yönelik içeriğiyle yazar Adnan Binyazar da YAZ 2016’nın sürprizlerinden biri.

“İnadına edebiyat” mottosuyla yola çıkan, edebiyata ve insana ilişkin pek çok konuyu tartışan Keçi edebiyat dergisi, edebiyat yayıncılığındaki 20. yılını kutlayan Günışığı Kitaplığı tarafından düzenlenen konferans ve seminerlerin tüm içeriğini yayımlamak amacıyla Haziran 2014’te yayın hayatına başladı. Odağına edebiyatı ve insanı koyarak, zengin içeriğiyle okuma kültürümüzü geliştirmeyi amaçlayan Keçi, özellikle eğitimci, kütüphaneci, akademisyen, yayıncı, sanatçı, çevirmen, tasarımcı ve editörler tarafından ilgiyle izleniyor.

Yenilenen yüzü ve tasarımıyla keciedebiyat.com adresi üzerinden ücretsiz yayınlanan e-derginin editörü Halil Türkden yeni sayıdaki başyazısında, “20 yıldır olduğu gibi, çocukluğun ve gençliğin baştacı edildiği bir gelecek hayaliyle, kötüyü anlayarak ve unutmayarak, iyiyi bir keçi inadıyla üreterek yürümeye devam ediyoruz,” diyor.

edebiyathaber.net (15 Haziran 2016)

Yorum yapın