KE dergisinin 4. sayısı Birhan Keskin’i konuk ediyor

Temmuz 8, 2020

KE dergisinin 4. sayısı Birhan Keskin’i konuk ediyor

Kartal Belediyesi tarafından, 2 aylık periyotlarla çıkarılan edebiyat, sanat, kültür dergisi “KE”nin 4. (Temmuz-Ağustos 2020) sayısı yayımlandı.

Bundan önceki sayılarını Sunay Akın, Zülfü Livaneli ve Latife Tekin’e ayırmış olan dergi, bu sayıda, günümüz şiirinin güçlü ve okunduğunda ruhumuzda derin izler bırakan isim­lerinden Birhan Keskin’e ayırdı.

2 Haziran 1970’de kaybettiğimiz edebiyatımızın toplumcu-ger­çekçi ustalarından Orhan Kemal, yazılar ve fotoğraflar eşliğinde derginin sayfalarında yerini almış bulunuyor. Orhan Kemal, her zaman hayatın içinde, yoksulların ve ezi­lenlerin yanında saf tutmuş, onları samimi bir dille anlatmayı başararak unutulmaz yazarlarımız arasına girmiştir. Bu anlamıyla “KE”, yerinde bir “merhaba” gönderiyor Orhan Kemal’e.

“KE”nin Birhan Keskin boyutundaki dosya çalışmaları (yazıları); Ayşegül Tözeren, Büşra Küçük, Veysi Erdoğan, Gökhan Arslan ve Nurullah Kuzu’ya ait. Orhan Kemal’i selamlayan isimler; Işık Öğütçü, Mazlum Vezek ve Melih Yıldız.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in, “KE’nin Yankısı” başlıklı ‘sunum’ yazısı dahil olmak üzere, derginin sayfalarında yer alan denemeler, öyküler, şiirler, çizgiler, tanıtımlar ve incelemelerde imzaları bulunan isimler; Zerrin Saral, İbrahim Tığ, Mertcan Karacan, M. Özgür Mutlu, Hüseyin Peker, Mesut Kara, Bekir Dadır, Samet Karahasanoğlu, Ozan Can, Mehmet Fırat Pürselim, Handan Öztürk, Halil İbrahim Özbay, Ramazan Aydın, Can Ersal, Arzu Alkan Ateş, Yasemin Uzun, Generalê Payîzê (Mihemed Omer Osman), İlyas Tunç, Sedat Delioğlu, Hüseyin Fidan, Hilal Karahan, Petek Sinem Dulun, Ayşe Keskin, Nilüfer Altunkaya, Belma Fırat, Serkan Türk, Ramazan Parladar, Burak Tokcan, Gürol Kutlu, Nevruz Uğur, Hasan Seçkin,  Semrin Şahin, Demet Ekmekçioğlu, Onur Şahin, Muzaffer Cinel ve Taner Sezgin’den oluşmakta.

“Kitaplar Arasında” ve “Filmler Arasında” başlığını taşıyan sayfalar ise, her sayıda olduğu gibi, dergiye renk katmaya devam ediyorlar.  

Genel Yayın Yönetmenliğini Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Adem Uçar’ın, Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğünü Melih Yıldız’ın, Editörlüğünü Ercan y Yılmaz’ın üstlendiği derginin Yayın Kurulu; İsmail Biçer, Faruk Duman, Gamze Güller, Mertcan Karacan ve Serkan Türk’ten oluşuyor.

edebiyathaber.net (8 Temmuz 2020)

Yorum yapın