KE dergisi yayın hayatına başladı

Ocak 17, 2020

KE dergisi yayın hayatına başladı

Kültür, edebiyat dergisi KE, yayın hayatına başladı.

Kartal Belediyesi’nin bir kültür hizmeti olarak Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde hazırlanan KE’nin, genel yayın yönetmenliğini Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Adem Uçar, yazı işleri müdürlüğünü Melih Yıldız, editörlüğünü Ercan y Yılmaz üstleniyor. Derginin yayın kurulunda da Gamze Güller, Serkan Türk, İsmail Biçer, Mertcan Karacan, Fuat Sevimay, Faruk Duman görev alıyor.

KE Dergisi, yerel bir dergi görünümünde değil, Kartal merkezli, edebiyat ağırlıklı derginin ilk sayısının kapak dosyası şair yazar Sunay Akın’a ayrılmış. Kartal’daki Masal Müzesi’nin de kurucu küratörü Sunay Akın, Melih Yıldız’la yaptığı söyleşide sanat geçmişinin yanında müzecilik ilgisinin nerelerden kaynaklandığını da anlatıyor.

Bunun dışında KE’nin ilk sayısında bir Hüseyin Turan ropörtajı, ayrıca Buket Uzuner, Haydar Ergülen, Osman Şahin, Akgün Akova gibi ünlü edebiyatçıların ürünleri, şiirler, öyküler, deneme ve inceleme yazıları yer alıyor. Okurların Kartal çevresindeki kültür sanat etkinliklerinden de haberdar olabilecekleri KE, iki ayda bir yayınlanacak ve okurlarına ücretsiz olarak dağıtılacak.

edebiyathaber.net (17 Ocak 2020)

Yorum yapın