Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi 10 yaşında

Temmuz 10, 2019

Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi 10 yaşında

On bir yıldır yayın hayatını sürdüren Kayıp Rıhtım kültür sanat platformunun yayınladığı Aylık Öykü Seçkisi 10 yaşına bastı. Her ay belirlenen tema etrafında öykülerin yer aldığı Seçki, 10. yaşını özel bir sayıyla kutladı.

Yıl dönümlerinde düzenlediği özel sayılarla da dikkat çeken Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi, 10. yaş gününde, Türkistan’da bulunan kayıp Dede Korkut nüshasından yola çıktı.

“Ya bir yerlerde bulunmayı bekleyen başka kayıp anlatılar da varsa?” sorusunun cevabı “Dede Korkut’un Kayıp Öyküleri” temalı sayıda arandı. Kâşifini bekleyen tozlu metinlerin serbest uyarlamaları hem amatör hem de profesyonel yazarları bir araya getirdi.

Seçki ekibi çıkış motivasyonlarını şöyle açıklıyor:

“Bizse çoktan kararı verdik bile. “Dede Korkut’un Kayıp Öyküleri”ni oturup en baştan anlatalım istedik. Üstümüze hiçbir kalıp giymeden, bir Dede Korkut destanı gönlümüze nasıl güzel geliyorsa öyle yola çıktık. Bilimkurgudan polisiyeye, günümüzden tarihin tozlu sayfalarına serbestçe uyarlanan bu destanların her biri; bir yerlerde keşfedilmeyi bekleyen nüshalara ait olabilir. Aksini iddia etmeniz mümkün değil.

Öyleyse birçok şeyi kenara bırakalım ve bir kez daha hikâyeye inanmayı tercih edelim.

Bundan başka dünyaların da olduğunu, anlatılacak hikâyenin sonsuz ve aynı zamanda biricik olduğunu bilelim.

Yola çıkarken yazarlarımıza eşlik etmesini dilediğimiz tek ruh Korkut Ata’ya aitti. Okurlarımız için de dileklerimiz aynı.”

Öykü Seçkisi’nin kapak illüstrasyonu da özel bir sanatçıdan geldi: Ebrahel Lurci.

İletişim

W: https://oykuseckisi.com/10-yil-ozel-dede-korkutun-kayip-oykuleri/

F: http://www.facebook.com/oykuseckisi

T: http://www.twitter.com/oykuseckisi

Öykü Seçkisi’nde gelecek ayın teması “BALİNA”. Öykülerinizi 25 Temmuz 2019’A kadar [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

edebiyathaber.net (10 Temmuz 2019)

Yorum yapın