“Kayıp Kurabiye Kutusu: Dedektif Keskinburun’la Dedektif Olmayı Öğreniyoruz”

Temmuz 23, 2015

“Kayıp Kurabiye Kutusu: Dedektif Keskinburun’la Dedektif Olmayı Öğreniyoruz”

Kayıp Kurabiye Kutusu Kapak GörseliKarin Ammerer’in çocuklar için yazdığı dedektiflik kitabı “Kayıp Kurabiye KutusuEsen Kitap etiketiyle yayımlandı.

“Kayıp Kurabiye Kutusu – Dedektif Olmayı Öğreniyoruz” Esen Kitap’ın çocuklara yönelik dedektiflik kitapları serisinin ilk kitabı.

Gizemin peşine düşmek, akıl yürüterek soruları çözmek ve bulmacalar çocukların vazgeçilmezleridir. Dedektif Keskinburun’la Dedektif Olmayı Öğreniyoruz serisinin ilk kitabı olan Kayıp Kurabiye Kutusu tam da böyle bir içerikle çocukların beğenisine sunuldu. En yakın çevresinden tutun da hiç tanımadığı insanlara kadar yaşanan tüm polisiye durumları çözmeyi kendine görev edinmiş Dedektif Keskinburun, işini yaparken çocuklara da bir dedektifin nasıl olması gerektiği konusunda dersler veriyor. Yeni pişen kurabiyeleri kim yedi? Gizli günlüğünü hangi arkadaşın okudu? Bankayı hangi azılı hırsız soydu? Bahçedeki ağaçtan armutları kim topladı? Öğretmenin bisikletinin tekerini kim indirdi? Kopya çektiğin nasıl bu kadar kolay anlaşıldı? Tüm bu soruların cevabını eğlenceli hikâyelerin içine gizleyen DedektifKeskinburun, çocukların cevapları bularak kendilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor.

Sürükleyici dedektif hikâyelerinin yanı sıra bir dedektifin sahip olması gereken analitik zekâ, gözlem, ayrıntıları fark etme, ipuçlarını birleştirme gibi yetenekleri geliştirmeyi amaçlayan kitapta, pek çok alıştırma ve eğlenceli bulmaca da bulunuyor.

Karin Ammerer

1976 doğumlu Avusturyalı yazar Karin Ammarer, İngilizce ve tarih okutmanlığı öğretimi gördü. Çocuklar için dedektiflik hikâyeleri yazmaya başlayan Ammerer, 2006 yılında sadece çocuk kitapları yazmak üzere mesleğini bıraktı. Yazarın aynı zamanda çocuklar için futbol kitapları da bulunuyor.

edebiyathaber.net (23 Temmuz 2015)

Yorum yapın