“Kaygı Psikolojisini Yönetebilmek” yayımlandı

Nisan 10, 2020

“Kaygı Psikolojisini Yönetebilmek” yayımlandı

Kunter Kurt ve Cevher Sönmez’in birlikte kaleme aldığı Kaygı Psikolojisini Yönetebilmek Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Tüm Endişelere, Korkulara ve Corona’ya Karşı

Kaygı bozukluğu ile ilgili sorunların belki de kişisel gündemimizin ilk sıralarında yer aldığı günlerden geçiyoruz. Peki, bu kaygıyla başa çıkmayı nasıl başaracağız?

Kunter Kurt ve Cevher Sönmez işte bu sorunun peşine düştüler ve bütün dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs ülkemizde görülmeye başladığı günden itibaren kitle davranışlarını gözlemleyerek, toplum psikolojisinin salgına verdiği tepkileri analiz ettiler. Yaptıkları çalışmanın sonuçlarını ise Kaygı Psikolojini Yönetebilmek adlı yeni kitapları ile okurlarına sunuyorlar. Bu kitap elimizde olmayan sebeplerle içine düştüğümüz bu kaygı verici süreçten kalıcı hasarlar almadan çıkmak ve hem bu süreçte hem de sonrasında iyi hissedebilmek için yol gösterici olacak.

Arka Kapak Yazısı: 

Tanımsız duygular; karşılaştığımız olaylar veya durumlarda ne tür tepkiler vermemiz gerektiğini bilmediğimiz süreçlerdir.

O nedenle esasında korktuğumuz virüs değil; onun bizde bıraktığı duygudurum bozukluğu, kaygı, korku ve endişe halidir.

Negatif durumun pozitif yönde kontrol altında tutuluyor olması, süreci doğru yönetmemizi sağlar.

“İyi hissetmek, kendimize ve sevdiklerimize olan borcumuzdur” gerçeğini hatırlayarak biçimlendirip sahip olacağımız geleceğimize doğru emin adımlarla ilerlerken KAYGI PSİKOLOJİSİNİ YÖNETEBİLMEK adlı bu kitap, endişeye ve korkuya karşı izlenmesi gereken yolda rehberiniz olacaktır.

Her daim sağlıkla kalmanız dileğimizle…

Yazarlar hakkında:

Kunter KURT

1966 doğumlu olan Kunter Kurt Bakü Devlet Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu olup, aynı zamanda Davranış Bilimleri Lisans Eğitimi’ni, “Üniversite son sınıftaki öğrencilerin kaygılarını etkileyen faktörler” teziyle bitirdikten sonra aynı alanda yüksek lisans yapmıştır. Aynı zamanda Sosyal Bilimler Bölümü mezunu da olan Kunter KURT, tüm ulusal TV kanallarında eğitim programlarına devam etmektedir. 2011 yılında Akdeniz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo Da Vinci Hareketlilik kapsamında Mesleki Eğitim Kurumlarının Avrupa’da gözlemlenmesi ile Avrupa Birliği Projesinde katılımcı ortak olarak yer almıştır. 200 den fazla okulda Dikkat, Konsantrasyon, Hafıza ve Verimli Ders Çalışma Teknikleri, Çözüm Odaklı Aile İçi İletişim Teknikleri Eğitimlerini vermiştir. İş dünyasında vermiş olduğu Stres ve Öfke Kontrolü, Kriz Yönetimi, Motivasyon, Verimlilik, Liderlik Stratejileri, Psikolojik Satış ve Pazarlama Teknikleri, Özgüven, Kariyer Planlaması, Etkili Yöneticilerin Psikolojik Davranış Kalıpları, Pazartesi Sendromu, Duyguları Yönetme, Hedef Belirleme ve Problem Çözme Teknikleri gibi eğitimleriyle birçok farklı bilgi ve teknikleri harmanlayarak transfer eden bir uzmandır. 1972 yılında başladığı yüzme hayatını 1985 yılına kadar sürdürmüş, 1984 yılında Çanakkale Boğazı’nda düzenlenen yüzme maratonunda Türkiye’nin ilk üçü arasına girmiştir. Kelebek ve serbest stilde birçok birincilikler elde etmiştir. Kunter KURT, 3 yıldız BALIKADAM ve GÜMÜŞ CANKURTARAN belgesine sahiptir. Milli takımlarda uzman eğitmen olarak görev almıştır. Türkiye’de ilk defa Uzakdoğu sporlarında NLP tekniklerini kullanan KURT, ilk çalışmasında MUAY-THAI milli takımıyla 2005 yılında, Tayland’ın başkenti Bangkok’taki dünya şampiyonasında DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU yaşamış ve dönemin Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve spor otoriteleri tarafından ödüllendirilmiştir. Siyah Kuşak 6. dan ve profesyonel yakın dövüş uzmanı olan Kunter KURT, 1.000’den fazla sporcu yetiştirmiştir. Uzmanımız, Türkiye genelinde gerçekleştirdiği seminerlerle 2 milyonu aşkın kişiye eğitim vermiştir.

Yazdığı Kitaplar:

Duygu ve Davranışlarımızın Patronu Olmak

Kendime Doğru Yürüyorum

Cebinde Olmayıp Yüreğinden Verenler

Sözün Özü

Küllerinden Yangın Çıkaranlar

Kendine Yaslanan Dik Yürür

Çocuğun Pin Kodu

Cevher SÖNMEZ

Lisans eğitimini Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi Psikoloji Bölümünde tamamlamıştır. Yüksek Lisansını Genel Psikoloji üzerine yapmıştır. Kanada Toronto Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmış olan Doç. Dr. Caner Rodin Karaçay ile birlikte Psikoloji üzerine yaptığı çalışmalar ve eğitimci kimliğiyle tanınmıştır. NLP, Kişisel Gelişim, Motivasyon, Meditasyon, İletişim Becerileri Geliştirme ve Drama ile ilgili çalışmalarıyla tanınmaktadır. Yurtiçi ve yurtdışında birçok üniversite ve özel şirkette 200’ün üzerinde seminer vermiştir. 2013 yılında Azerbaycan Cumhurbaşkanlığına iletişim ve kişisel gelişim üzerine verdiği eğitimlerden sonra birçok siyasetçinin ve şirketlerin dikkatini çekmiştir. 2017 yılında Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde sağlık personellerine “Eğiticinin Eğitmenliği” eğitimini vermiştir. Bunun yanı sıra hobi olarak ilgilendiği Profesyonel BAL ligi takımlarından Diyarbakırspor 1968’in Altyapıdan Sorumlu Başkan Yardımcılığını yapmaktadır.

Yazdığı Kitaplar:

İÇİMİZDEKİ SAKLI CEVHER (Nörokey Yayınları / 2015)

MUTLULUĞUN PİN KODU: AİLE OLMAK (Destek Yayınları / 2018)

Çocuğun Pin Kodu (2019)

edebiyathaber.net (10 Nisan 2020)

Yorum yapın