“Kaybolmuş Bir Demiryolunun İzinde” semineri 25 Ekim’de

Eylül 23, 2017

“Kaybolmuş Bir Demiryolunun İzinde” semineri 25 Ekim’de

MSGSÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Çarşamba Seminerleri kapsamında 25 Ekim 11.00’de Mert Sandalcı “Kaybolmuş Bir Demiryolunun İzinde” seminerini verecek.

Mert Sandalcı 1958 yılında İstanbul’da doğdu. 1980’de İ.D.M.M.A. Galatasaray İnşaat Mühendisliği Fakültesinden mezun oldu. 1989’da mesleki kariyerine son vererek farklı bir uğraş içine girdi ve eşi Eczacı Gülnur Sandalcı ile birlikte efemeral (kısa ömürlü, gündelik) belge koleksiyonları üzerine çalışmaya başladı. Mert Sandalcı bu çalışmalarının yanı sıra ilgi duyduğu pek çok konu üzerinde ayrıntılı çalışmalar sürdürmüş, koleksiyonlar üretmiş ve kitaplar yayımladı. Sandalcı’nın son eseri ise “Dr. Ali Vasfi ATABAY Pendik Sanayii Ziraiye ve Kimyeviye Müessesesi-Pendik”dir (2017). Sandalcı Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve KTÜ’de 5 yıl boyunca görev yapmış, halen Yeniyüzyıl Üniversitelerinde Eczacılık Tarihi Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır. “Kaybolmuş Bir Demiryolunun İzinde” başlıklı sunumunun tanıtım metninden:

“Bu sunumda 1914-1916 yılları arasında İstanbul’un kömür ihtiyacını karşılamak üzere Kâğıthane’den başlayarak Karadeniz sahilindeki linyit kömürü havzaları Ağaçlı’ya ve Çiftalan’a uzanan dekovil hattının hikayesi, yeniden keşif öyküsü ve kitaplaştırma sürecinin anlatılacağı sunumda zengin görsel koleksiyonundan örnekler verilecektir.”

Yer: MSGSÜ Fındıklı Kampüsü / Video Konferans Salonu

İletişim

http://www.carsambaseminerleri.org

http://www.facebook.com/carsambaseminer

http://www.twitter.com/carsambaseminer

edebiyathaber.net (23 Ekim 2017)

Yorum yapın