Karşıyaka’da kitap dayanışması

Temmuz 29, 2015

Karşıyaka’da kitap dayanışması

Karsiyaka_3414Karşıyaka’nın işlek noktalarına ödünç kitap stantları kuran Karşıyaka Belediyesi, bir yılda 5 bini aşkın insana ücretsiz kitap okuma imkânı sağladı.

Yüzlerce kitap el değiştirerek binlerce okuyucuya ulaşırken, bağışlanan yapıtlarla zenginleşmeye devam eden stantlar, halkın dayanışma ruhunun da simgesi oldu.

Al götür, oku getir

Ödünç kitap stantları, halktan büyük ilgi gördü. ‘Al Götür, Oku Getir’ kampanyasından yararlanan kişi sayısı, bir yılda 5 bini aştı. Özellikle yaz tatillerinde bol bol kitap okuma fırsatı bulan gençlerden ev hanımlarına kadar her yaş ve kesimden Karşıyakalı, ödünç kitap stantlarının müdavimi oldu.

Her türde kitap var

Latife Hanım Köşkü Anı Evi, Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı, Deniz Baykal Kültür Merkezi ile Mustafa Kemal, Alaybey, Yalı ve İnönü mahalle merkezlerinde yer alan stantların her birinde, 350 civarında kitap bulunuyor. Roman, şiir, deneme, güncel kitaplar ve klasikler gibi her türde yapıtın yer aldığı stantlara giden vatandaşlar, telefon numaraları ve adreslerini bırakarak, istedikleri kitabı hiçbir ücret ödemeden alabiliyor. Okuduktan sonra da yerine teslim ederek bir başka kitapla değiştirebiliyor. Dileyen Karşıyakalılar, stantlara kendi kitaplarını bağışlayabiliyor.

edebiyathaber.net (29 Temmuz 2015)

Yorum yapın