Karin Karakaşlı’dan çocuklara: Uçan Kız Volante

Eylül 11, 2018

Karin Karakaşlı’dan çocuklara: Uçan Kız Volante

Karin Karakaşlı‘nın yazdığı, Merve Atılgan’ın resimlediği Uçan Kız Volante, 3-8 yaş grubu için Günışığı Kitaplığı etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Gece Güneşi adlı öykü kitabıyla çok sevilen şair ve yazar Karin Karakaşlı’dan küçük okurları için muzip ve sıradışı bir öykü! Yetişkinlerin sıkıcı, gri dünyasından uzaklaşmayı deneyen yazar, çocuksu düşlerin, tatlı telaşların, aykırı renklerin peşine düşüyor. Sevgi ve anlaşılma beklentisinin her yaş için önemli olduğunu anlatan kitap, sanatın iyileştirici gücünü hatırlatıyor. Başarılı illüstratör Merve Atılgan’ın özgün desenleriyle boyutlanan öykü, türlü nedenle canı sıkılan herkesi gülümsetecek güçte.

Volante, “mükemmel” ablasından, sürekli ağlayan kardeşinden, hep bakışlarıyla konuşan annesinden farklı hissetmektedir. Sıkılınca ya uçtuğunu hayal eder ya da resim yapar. Anneannesine gitmek için havaalanında uçak bekledikleri o gün, ailesinin onu sevmediğini düşündüğü bir anda yanlarından uzaklaşıverir. Renkli çorapları, boyaları ve meraklı gözleriyle havaalanında dolanan Volante’nin karşılaştığı yeni insanlar, onun renkli düşlerini nasıl etkileyecektir?..

Karin Karakaşlı: İstanbul’da doğan Karakaşlı, Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Mütercim Tercümanlık Bölümü’nün ardından, Yeditepe Üniversitesi’nde Karşılaştırmalı Edebiyat Yüksek Lisansı’nı tamamladı. Başka Dillerin Şarkısı (1999) ile başladığı öykü kitaplarının sonuncusu Yetersiz Bakiye (2015). Benim Gönlüm Gümüş (2009) ile başladığı şiir kitaplarının sonuncusu ise İrtifa Kaybı (2015). Gençlik Kitabevi Öykü Yarışması’nda 1994’te üçüncülük, 1995’te birincilik kazanan Karakaşlı, 1998 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülü’ne değer görüldü. Küçükler için Gece Güneşini (1. baskı: 2011, 13. baskı: 2018), gençler için de Ay Denizle Buluşuncayı (1. baskı: 2008, 10. baskı: 2018) ve Köprü Kitaplar koleksiyonu için Dört Kozalakı (1. baskı: 2014, 5. baskı: 2018) yazan Karakaşlı’nın Asiye Kabahat’ten Şarkılar Dinlediniz (2016) adlı anlatısını, ilk çocuk romanı Konaktakiler (1 ve 2. baskılar: 2016) izledi. Uçan Kız Volante (2018) yazarın son çocuk kitabı.

Merve Atılgan: İstanbul’da doğan Atılgan’ın, beş yaşında başladığı bale ve modern dans eğitimi tüm yaşamında etkili oldu. Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film-Animasyon Bölümü’nü tamamladıktan sonra 2015’te başladığı illüstrasyon ve çizgi roman atölyesi çalışmalarını sürdüren sanatçı, yurtiçinde ve dışında animasyon ve tasarım işleri yapıyor, karma sergilere katılıyor. Günışığı Kitaplığı’yla işbirliği içinde çocuk kitapları resimlemeye de yoğunlaşan sanatçı, İrem Uşar’ın Uykusunu Arayan Çocuk (2016), Kaan Elbingil’in Berk Mucit Oldu (2016) ve Berk Operacı Oldu (2017) adlı kitaplarıyla dikkati çekti.

edebiyathaber.net (11 Eylül 2018)

Yorum yapın