Karin Karakaşlı’dan çocuklara: “Konaktakiler”

Kasım 2, 2016

Karin Karakaşlı’dan çocuklara: “Konaktakiler”

konaktakiler-kapakKarin Karakaşlı’nın 8-12 yaş grubuna yazdığı “Konaktakiler” Günışığı Kitaplığı etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çağdaş edebiyatımızın güçlü kalemlerinden Karin Karakaşlı, son romanında çocukların ve evlerin dilinden konuşuyor. Tarihin farklı dönemlerinde yaşanmış ve iç içe geçmiş aile hikâyelerini şiirsel bir üslup ve empatiyle aktarıyor. Terk edilen ya da göç etmek zorunda kalarak yalnızlaşanın sadece insanlar olmadığını, yaşanmışlıkların tanığı yapıların kalplerinin de nasıl örselenebildiğini duyumsatıyor. Gerçeklerin ağırlığını umut ve sevgiyle hafifleten yazar, her koşulda dayanışmanın gücünü hatırlatıyor ve yaşamı yüceltiyor. Dünü ve bugünü anlamak isteyenlere edebi bir yolculuk sunan roman, mutluluğun rengini saklıyor.

Konu özeti

Gülperi, Çınar ve Poyraz’dan oluşan Üç Kat Tat Çetesi’nin en sevdiği eğlence, mahalledeki “perili köşk”ün bahçesinde oynamak, yıkık dökük odalarında dolaşmaktır. Terk edilmiş, harap durumdaki evden sesler geldiği uyarılarına aldırmayan kafadarlar, günün birinde evde oynarken hiç ummadıkları bir sahneyle karşılaşır. Aynı anda umut da, perili köşkün eşiğinden giriverir. Ancak, üç arkadaş bu kederli evin ve içindekilerin yüzünü güldürebilecek midir?..

Karin Karakaşlı

1972’de İstanbul’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Mütercim Tercümanlık Bölümü’nü bitirdi. Başka Dillerin Şarkısı (1999), Can Kırıkları (2002) ve Yetersiz Bakiye (2015) adlı öykü kitaplarının yanı sıra Müsait Bir Yerde İnebilir Miyim? (2005) adlı bir romanı ve köşe yazılarını topladığı Cumba (2009) adlı bir deneme kitabı var. Benim Gönlüm Gümüş (2009), Her Kimsen Sana (2012) ve İrtifa Kaybı (2015) adlı şiir kitaplarıyla da tanınan Karakaşlı’nın Asiye Kabahat’ten Şarkılar Dinlediniz adlı anlatı kitabı 2016’da yayımlandı. 1994 Gençlik Kitabevi Öykü Yarışması’nda üçüncülük, 1995 Gençlik Kitabevi Öykü Yarışması’nda birincilik kazanan yazar, 1998 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülü’ne de değer görüldü.

edebiyathaber.net (2 Kasım 2016)

Yorum yapın