“Kardeşini Doğurmak: Türkiye’de Ensest Gerçeği” raflarda

Şubat 26, 2018

“Kardeşini Doğurmak: Türkiye’de Ensest Gerçeği” raflarda

Büşra Sanay’ın “Kardeşini Doğurmak: Türkiye’de Ensest Gerçeği” raflarda adlı kitabı Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Son günlerin en tatsız gündem konularından biri, aynı zamanda Türkiye’nin en mahrem yarası ensest, tüm gerçekliğiyle bir kitapta anlatılıyor: Kardeşini Doğurmak. Haberci Büşra Sanay’ın kitabı kurbanları, tanıkları ve uzmanları bir araya getiriyor.

Büşra Sanay, yıllarca süren titiz bir çalışmayla ensest mağdurlarından ailelere, sosyologlardan ilahiyatçılara, hukukçulardan eğitimcilere, psikologlardan adli tıpçılara kadar her kesimden insanla konuşarak Türkiye’nin ensest tablosunu ortaya çıkardı.

“Direkt büyüdüm, büyüttüler”

Kardeşini Doğurmak, CNN Türk haber spikeri Büşra Sanay’ın Türkiye’de ensest gerçeğini ortaya serdiği, gerçek bir gazetecilik çalışması. Sanay, 2015’te Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ile ensest vakaları hakkında geniş bir röportaj yapmıştı ve bu röportaj oldukça ses getirmişti. Sanay, o tarihten bu yana işin peşini bırakmadı. Adli tıp merkezlerini, cezaevlerini dolaştı; psikologların, akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve en önemlisi mağdurların ve mağdur ailelerinin kapısını çaldı. Sonuçta ortaya Türkiye’de çok tartışılan, çok gizlenen, görmezden gelinen ensest meselesini bütün dehşetiyle anlatan bir çalışma çıktı.

Dava dosyalarından derlenen, ayrıca öğretmenlerin, psikologların, avukatların aktardığı vakalar, Zülfü Livaneli’nin kapak arkası için yazdığı yazıda da belirttiği gibi “gerçeğin gözünün içine bakmaya çağırıyor bizi.”

Sanay’ın çalışması, bu alanda çalışan hukukçular, akademisyenler ama hepsinden önemlisi çocuğunu korumak isteyen ebeveynler için vazgeçilmez bir kitap. Bu kitap ensestin düşünüldüğünden de yaygın olduğunu söylüyor.

Kardeşini Doğurmak elini taşın altına koymaktan çekinmeyen bir kalemin ürünü…

Yazar Hakkında:

Büşra Sanay, 1986 Kasım’ında İstanbul’da doğdu. İşçi emeklisi anne babanın üç çocuğundan ikincisi. İlk-orta ve lise eğitimini İstanbul Avcılar’da gördü. Konya Selçuk Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. CNNTürk haber merkezi ve Cumhuriyet gazetesinde staj yaptı. İş hayatına üniversite üçüncü sınıftayken İstanbul CNN Türk Haber Merkezi’nde haber spikeri olarak başladı. Günün sıcak gelişmelerini anlatırken bir taraftan da www.cnnturk.com için röportajlar yaptı. Özellikle “Ensest” konusunda mağdurlarla yaptığı röportajlar, Türkiye’nin gündemini sarstı.

edebiyathaber.net (26 Şubat 2018)

Yorum yapın