Kardeş Türküler’den 20. yıl konseri

Ağustos 23, 2013

Kardeş Türküler’den 20. yıl konseri

Kardeş Türküler, 20. yılını 9 Eylül’de Açıkhava’da vereceği “Memleket Sahnemiz” konseriyle kutlayacak.

Anadolu, Mezopotamya, Balkanlar, Kafkasların en güzel şarkılarını yorumlayarak barış içinde bir arada yaşama kültürüne katkıda bulunan BGST Kardeş Türküler, 9 Eylül günü Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde dinleyicileriyle buluşuyor.

Toplumsal eşitliğe gönderme yaparak “Memleket de sahnemiz gibi olsa” diyerek konserine “Memleket Sahnemiz” adını veren Kardeş Türküler, 20. yılını özel bir program ile Açıkhava Sahnesi’nde kutlayacak.

Konserde Kardeş Türküler’in 20 yıldır en çok sevilen şarkıları ve dansları seyirciye sunulurken, grubun yeni besteleri ile düzenlemelerine de yer verilecek.

Türkçe, Kürtçe, Ermeniz, Arapça, Rumca, Gürcüce, Lazca şarkılar, Alevi semahları, Sünni ilahileri, Süryani ilahileri, govendler, zeybekler, bozlaklar, ağır romanlar açıkhava sahnesinde bir şölene dönüşecek.

Kardeş Türküler’in 20. yıl konserinde KEKEÇA beden perküsyonu topluluğu da konuk olarak yer alacak, beden müziği ile Açıkhava’da seyirciler konserin aktif icracısı olacak ve Kardeş Türküler’in şarkılarına, danslarına eşlik edecek.

Kaynak: Etkin Haber Ajansı (23 Ağustos 2013)

Yorum yapın