“Kardan Adam”, yakın tarihimize odaklanan bir kitap

Haziran 2, 2017

“Kardan Adam”, yakın tarihimize odaklanan bir kitap

kardan-adamAytunç Erkin’in Kardan Adam: AKP Eski Milletvekili Emin Şirin Anlatıyoradlı kitabı Kırmızı Kedi Yayınevi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Eşi emsali olmayan vahşi bir örgüt, iç ve dış düşmanla karşı karşıyayız. Bu mücadeleyi kazanmanın çaresi birlik ve beraberlikten ve liyakate dayanan, laik hukuk devletinden geçiyor.” (Emin Şirin)

Emin Şirin, 2002 genel seçimlerinde AKP İstanbul Milletvekili olarak TBMM’ye giren, verdiği soru önergeleri nedeniyle “muhalefet milletvekili gibi” çalıştığı söylenen, kamuoyunun yakından tanıdığı bir politikacı. Seçildikten bir yıl sonra AKP’den istifa eden Şirin, o süreçte kimleri neden ve nasıl rahatsız ettiğini, neden hedef seçildiğini, Ergenekon komplosuna nasıl dahil edildiğini, Türkiye’nin 15 Temmuz’a nasıl geldiğini anlatıyor Kardan Adam’da.

FETÖ’nün Şifreleri / Başmuavini Nurettin Veren Anlatıyor ve Sarı-Lacivert Öfkeli Adam: Aziz Yıldırım kitaplarıyla tanınan gazeteci-yazar Aytunç Erkin, Şirin’in yaşam öyküsünü de dahil ettiği çalışmasında asıl olarak yakın tarihimizde yaşananlara odaklanıyor ve Ergenekon operasyonlarından 15 Temmuz’a giden süreci değerlendiriyor.

Emin Şirin, Fethullah Gülen’i ilk kez nerede gördü ve Gülen’den aldığı hediye neydi?

Gülen’le ilgili soru önergelerinden sonra neler yaşandı?

AKP’den neden istifa etti?

Şirin’i sorgulayan Zekeriya Öz, Gülen’le ilgili ne söyledi?

İsimsiz ihbar mektuplarını ve “kardanadam111” rumuzlu e-postayı kim yolladı?

ABD, “Ergenekon”un neresindeydi?

15 Temmuz’da neler yaşandı?

AKP’de “mıntıka temizliği” başlayacak mı?

Şirin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektubunda ne yazdı?

Ve eski eşi Nazlı Ilıcak…

Kardan Adam, son 15 yılın iç ve dış politika olaylarına, operasyonlara, davalara, yolsuzluklara, suçlamalar ve gerçeklere ışık tutuyor.

edebiyathaber.net (2 Haziran 2017)

Yorum yapın