Karakedi’nin 20. sayısı yayında

Eylül 24, 2018

Karakedi’nin 20. sayısı yayında

Karakedi Akademik, Kültür, Sanat ve Edebiyat Dergisi’nin Ekim sayısı internet sitesinde yayımlandı.

Sunuş yazısı

20. sayıya sunuş yazarken öncelikle merhaba demek isterim. “Değişirsen Gelişirsin, Gelişirsen İlerlersin” mottosuyla çıktığımız yolda Türkiye’deki dergicilik hayatında bir noktaya geldik. Sempozyumlar, şiir yarışmaları düzenledik, sosyal duyarlılık sahiplerine ödüller dağıttık, şiir kitapları yayımladık. Yunus Emre Sevgi, Hoşgörü, Kardeşlik e-kitabımızı ülke edebiyatına armağan ettik. Şenay Aybüke Yalçın Seçki Eserleri’ni de kısa süre içinde yayımlayacağız. Üreten bir Türkiye için üreten birey olmamız gerek. Üretim sevgiyi, saygıyı, mutluluğu, bolluğu, bereketi, huzuru; tembellik ve aylaklık, bireyciliği, bencilliği, kıskançlığı, dedikoduyu, fitne-fesadı, kin ve nefreti arttırır. Mutlu yarınlar ve mutlu bir Türkiye için Edirne’den Kars’a kadar çalışmak, üretim yapmak zorundayız.
Ekim, edebiyatın hazan ayıdır: Cahit Sıtkı, Sabri Esat, Yusuf Atılgan, Metin Eloğlu, Nilgün Marmara, Fakir Baykurt, Asaf Halet, Enis Behiç, Kemalettin Tuğcu, Behçet Kemal, Oğuz Tansel, Sennur Sezer ekim ayında hakka yürüdüler. Yazar vefat eder fakat ölmez! Eserleri diriltir yeniden.

Geçen ay milyonlarca çocuk okula başladı. İyi eğitim onların hakkı. Eğitimde yaşanan sorunları süratle gidermek zorundayız. Endüstriyel, tarımsal, kültürel, sosyal büyüme ve kalkınmanın başka bir yolu yok çünkü.
Ekim ayının güzel geçmesini dilerim.

Hoşçakalın…

Dr. Yusuf Arslan/23.09.2018

Dergiyi okumak için>>> 

İletişim

Web adresi: www.karakedidergi.com/

İnstagram: karakedidergi

Facebook: @karakedidergisi

Twitter: @Karakedi_Dergi

edebiyathaber.net (24 Eylül 2018)

Yorum yapın