Karahindiba Dergi Ocak-Şubat sayısı yayımlandı

Aralık 14, 2015

Karahindiba Dergi Ocak-Şubat sayısı yayımlandı

karahindibaKarahindiba Dergi Ocak-Şubat sayısı yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

“Üflesen dağılacak bir ülkede varoluş savaşıdır Karahindiba!” diyerek yola çıkan dergimiz Melih Malkondu’nun özel çiziminin yer aldığı kapağında YM Dergi, Notos, Varlık ve artık yayın hayatını sürdürmeyen Sarnıç ve Hayalet Gemi’yi selamladı. Bu güzel edebiyat mahallesinde dergilerin omuz omuza olduğunu vurguladı. Edebiyat karnavalının güzel geçmesi için sahnede yerini aldı.

Geçen ay ülkemizi ziyaret eden, Uruguay’ın efsanevi lideri, saraysız başbakan Jose Mujica’yı sayfalarına taşıyan Karahindiba, Ferhan Şaylıman’ın Aslında Benim Tek “Ümit”imdi Mujica yazısıyla Mujica’yı okuyucularla buluşturdu. “Ya Herkes Dans Edecek ya da Kimse” sloganıyla edebiyat karnavalında beraberliğin önemini vurguluyor.

Karahindiba Dergi’nin bu sayıda yer alan şairleri ise; Handan Yıldırım, Ahmet Mücahit Bülbül, Cengizhan Genç, Ahmet Keskinkılıç, Kübra Sırmalı, Umut Erdoğan, 2015 yılı Yaşar Nabi Nayır şiir ödülüne layık görülen şair Mehmet Karaca ve 2015 yılı Ali Rıza Ertan şiir ödülü sahibi Fatih Akça. Şiir karnavalında yine okuyucuları büyülü mısralar bekliyor.

Bu sayının en dikkat çekici bölümü ise incelemeleri. Karnaval burada da hâkim. Melike Uzun 50’lerden Günümüze Öykünün Yürüyüşü’nü yazarak son dönemin öyküsüne ışık tuttu. Ercan Dansuk Amerikalı yazar Thomas Wolfe’un peşine düşerek “yaratıcılık ve yazarlık” kavramlarının izini sürdü. Cihan Çınkı Yabancı ve Aylak Adam’da “anlamsızlık” kavramını irdeledi. Hatice Tosun Latife Tekin’de Yoksulluk Üçlemesi dedi. Muhammed Taha Tunç Aşkın Felsefesinde İki Uç: Badiou ve Schopenhaur’ı yazdı. Meral Bahar ise Popüler Kültür ve Kitle Kültürü kavramlarını tartıştı.

Birbirlerinden güzel ve Cortazar’ın sözünden ilham alarak okuyucuyu nakavt edecek öyküleri ve denemeleriyle bu karnavala damgasını vurmayı hedefledi! Bu sayının konuğu ise İbrahim Adıgüzel’in güzel söyleşisiyle okurlarla buluşan Behçet Çelik. “İnsanı yazmaya yöneltenlerin başında özlemleri gelir…” diyerek yazı hayatı konusunda samimi açıklamalarda bulundu ve son kitabı Kaldığımız Yer’den Yıldız Ormanında isimli öyküsünü paylaştı.

Bu karnavalda herkes omuz omuza! Üflesen dağılacak bir ülkede varoluş savaşıdır Karahindiba!

edebiyathaber.net (14 Aralık 2015)

Yorum yapın