Kara Hafta İstanbul Polisiye Öykü Yarışması başladı

Temmuz 29, 2019

Kara Hafta İstanbul Polisiye Öykü Yarışması başladı

Pera Palace Hotel’in DenizBank işbirliği ve Storytel desteğiyle düzenlediği Türkiye’nin tek polisiye edebiyat festivali Kara Hafta İstanbul, beşinci yılına özel bir öykü yarışması düzenliyor. Gençlerin ilgisini polisiye edebiyatına çekmek amacıyla düzenlenen “Kara Hafta İstanbul Polisiye Öykü Yarışması”na 30 yaş ve altı gençler katılabilecek.

Bu yıl 21-23 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek ve yurtiçi ve yurtdışından önemli yazarların katılacağı festival; yolu yine bir dönem Pera Palace Hotel’den geçen Alfred Hitchcock temasıyla gerçekleştirilecek.

“Kara Hafta İstanbul Polisiye Öykü Yarışması”nın ödül töreni, Pera Palace Hotel’de düzenlenecek Kara Hafta İstanbul açılış töreni kapsamında 21 Kasım Perşembe akşamı gerçekleşecek. Polisiye edebiyat ve yayıncılık dünyasının bir araya geleceği törende genç yazarlar ödüllerini, usta polisiye yazarlarının elinden alacak, Türkiye ve dünyadan yazar ve yayıncılarla tanışma fırsatı bulacak.

Yarışmada ödüllendirilecek dokuz öykü, Vapur Kitap Yayınları tarafından kitaplaştırılarak polisiye okurlarının beğenisine sunulacak. Yarışmanın birincisi Kara Hafta İstanbul’un davetlisi olarak Pera Palace’ta ağırlanacak ve festivali izleme, festival kapsamında düzenlenen yazarlar yemeğine katılma olanağı bulacak.

Seçici kurulunda Ahmet Ümit, Algan Sezgintüredi, Elçin Poyrazlar, Ayşe Erbulak ve  Adnan Özer gibi edebiyatımızın önemli isimlerinin bulunduğu yarışmada başvuru için son tarih 1 Eylül 2019.

Şartname şöyle:

  1. Yarışmaya 30 yaş ve altı (1989 ve daha genç doğumlu) tüm gençler katılabilir.
  2. Eser gönderimi açık ad ve soyadı ile yapılacaktır. Takma isim ya da rumuzla yapılan başvurular yarışmaya kabul edilmeyecektir.
  3. Yarışmaya katılacak öyküler Türkçe olmalıdır.
  4. Katılımcılar “Times New Roman” yazı karakteriyle 12 punto yazılmış 10 A4 sayfasını geçmeyen bir (1) öyküleriyle yarışmaya katılabilirler. Birden fazla öykü ile katılanların diğer öyküleri yarışmaya dahil edilmez.
  5. Katılımcılar öyküleri ile birlikte ad, soyad, açık adres ve telefon numaralarını içeren kimlik bilgilerini de yollamalıdır.
  6. Yarışmaya son katılım tarihi 01 Eylül 2019’dur.
  7. Katılımcılar öykülerini e-posta ekinde Word dosyası olarak [email protected] adresine göndereceklerdir.
  8. Yarışmaya katılan öyküler ön elemeden geçirildikten sonra jüriye sunulacaktır. Yarışma jürisi ekim ayının ilk haftası toplanıp ödüle değer bulunan 9 eseri ve yarışma birincisini saptayacak, yarışmayı kazananlar ekim ayının ikinci haftası blog.perapalace.com adresinden ve festivalin sosyal medya hesaplarından duyurulacaktırÖdülü alan öyküler Vapur Kitap Yayınları’nca kitaplaştırılacaktır.
  9. Ödül kazananlara yayınevince telif haklarının karşılığı olarak 10’ar kitap hediye edilecektir.
  10. “Kara Hafta İstanbul Polisiye Öykü Yarışması”nın 2019 ödül töreni, Pera Palace Hotel’de düzenlenecek Kara Hafta İstanbul açılış töreni kapsamında 21 Kasım 2019 tarihinde gerçekleşecek, ödül kazanan dokuz katılımcının ödülleri törende takdim edilecektir.
  11. Yarışma birincisinin ulaşım ve 2 gece otel konaklama masrafları Kara Hafta İstanbul tarafından karşılanacaktır.

edebiyathaber.net (29 Temmuz 2019)

Yorum yapın