Kara Hafta İstanbul Festivali Ekim’de

Temmuz 21, 2015

Kara Hafta İstanbul Festivali Ekim’de

agatha-1Pera Palace Hotel Jumeirah, ünlü yazar Agatha Christie’nin doğumunun 125. yılı şerefine 22-24 Ekim 2015 tarihleri arasında Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan “Kara Hafta İstanbul” etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Tüm dünyada büyük bir ilgiyle takip edilen polisiye festivalleri, bu yıl ilk defa Türkiye’de Pera Palace Hotel Jumeirah’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek. Kültürlerarası birlikteliği, katılan ünlü yabancı yazarlar ile de zenginleştirecek olan festival kapsamında birçok sürpriz etkinlik düzenleniyor. Bu sürprizlerden en önemlisi ise Agatha Christie’nin torunu Matthew Prichard’ın festivale katılması olacak.

“Kara Hafta İstanbul” etkinliği kapsamında söyleşi yapacak yazarlar arasında Türkiye’den Ahmet Ümit, İngiltere’den Alexander McCall Smith ve Leslie Klinger, Yunanistan’dan Petros Markaris, İtalya’dan Roberto Costantini ile Fransa’dan Jean Christophe-Rufin var.

Etkinlik kapsamında cam fanuslar içerisinde polisiye romanlar sergilenirken, katılan yazarlar Beyoğlu’ndaki kitapçılarda imza etkinliklerine katılacak.

edebiyathaber.net (21 Temmuz 2015)

Yorum yapın