Kaptan Düşükdon’un yaratıcısından: “Köpek Adam Tasmasından Kurtuluyor”

Haziran 26, 2019

Kaptan Düşükdon’un yaratıcısından: “Köpek Adam Tasmasından Kurtuluyor”

Dav Pilkey’in “Köpek Adam” adlı kitabının devamı niteliğindeki “Köpek Adam Tasmasından Kurtuluyor”, 9 ve üzeri yaş grubu için Bengü Ayfer çevirisiyle Altın Kitaplar tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Kötülerin amansız düşmanı, iyilerin can dostu köpek adam yepyeni maceralarıyla geri döndü! 

Kaptan Düşükdon’un yaratıcısı Dav Pilkey’den, çocukların ilgiyle beklediği “Köpek Adam Tasmasından Kurtuluyor” Altın Kitaplar logosuyla raflardaki yerini aldı!

Kahramanımız her zamanki gibi yaramazlığa ve maceraya doyamıyor. Düşmanlarını kah ustalıkla kah şansın yaver gitmesiyle alt etmeye devam ediyor. Didaktik anlatımdan uzak mizahi tarzıyla çocuklara hiç kimsenin mutlak iyi ya da mutlak kötü olamayacağını sezdirerek gösteriyor. Çizgi roman olarak tasarlanan kitap, çocukların ilgisini son derece cezbediyor. Çizim ve sayfa çevirme etkinlikleriyle çocukları eğlendirdiği gibi el becerilerini de geliştiriyor.

Yazar Hakkında

Dav Pilkey çocukken dikkat eksikliği, DEHB, disleksi ve davranış bozukluğundan mustaripti. Dav sınıfta o kadar sorun yaratıyordu ki, öğretmenleri onu her gün koridorda oturtuyordu. Neyse ki, Dav resim yapmaya ve hikâyeler uydurmaya bayıldığından, koridordaki vaktini kendi orijinal çizgi romanlarını yaratmaya ayırdı.

Dav Pilkey ikinci sınıftayken, Kaptan Düşükdon adlı bir çizgi roman yarattı. Ve o zamandan beri, dünyanın dört bir yanındaki okurlara ilham veren, eğlence ve pozitif şeyleri ön plana çıkaran çok satan kitaplar yazıp resimliyor.

edebiyathaber.net (26 Haziran 2019)

Yorum yapın