“Kahve Sohbetleri” konuşma serisi 28 Nisan Cumartesi

Mart 27, 2018

“Kahve Sohbetleri” konuşma serisi 28 Nisan Cumartesi

Pera Müzesi ve Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Kahve Sohbetleri” konuşma serisi, 28 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek etkinlikle devam ediyor. Prof. Dr. Kemalettin Kuzucu’nun gerçekleştireceği “Seyahatnamelerde, Anılarda Türk Kahvesi ve Kahvehanesi” başlıklı konuşma, Türk kahvesi kültürünün tarihsel serüvenine odaklanıyor. 

Pera Müzesi’nde “Kahve Molası: Kütahya Çini ve Seramiklerinde Kahvenin Serüveni” koleksiyon sergisi kapsamında sunulan “Kahve Sohbetleri”, bu ay Prof. Dr. Kemalettin Kuzucu’yu ağırlıyor. Kuzucu’nun  konuşması, Doğulu, Batılı, yerli seyyah, politikacı, sanatçı, bilim adamı ve entelektüellerin hatıratlarına ve anılarına yansıyan Türk kahvesi kültürünü mercek altına alıyor. Kahve kültürünün dünya imgelemine yerleşmesinin tarihsel serüvenini gözler önüne seren konuşma, kahvenin halk kültürüne kattıkları, devlet ve toplum hayatındaki yeri gibi konularda hafızalarda yer edinen bilgileri güncellemeyi amaçlıyor. 

Prof. Dr. Kemalettin Kuzucu hakkında

1993 yılında Atatürk Üniversitesi Tarih Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan Kemalettin Kuzucu, 1994 yılında aynı üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1996 yılında tarih uzmanı, 2000 yılında tarih doktoru ünvanını aldı. 2001-2008 yılları arasında Kars Kafkas Üniversitesinde Yardımcı Doçent olarak görev yaptı. 2007 yılında Doçent oldu. 2013 yılının Ocak ayından itibaren Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinde Profesör unvanıyla çalışmaktadır. Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi bilim kurulu asli üyesidir. Osmanlı’nın son dönemlerinde şehirleşme ve bayındırlık faaliyetleri, modernleşme hareketleri, İstanbul tarihi, Sivas tarihi ve Ermeni meselesi konularında araştırmalar yapmaktadır.

Oditoryumda gerçekleştirilecek etkinlik ücretsiz. Yerler sınırlı, rezervasyon alınmamakta. 

edebiyathaber.net (27 Nisan 2018)

Yorum yapın