Kafka üzerine yazılmış ilk eleştirel metin: “Kafka’dan Yana Kafka’ya Karşı”

Şubat 22, 2017

Kafka üzerine yazılmış ilk eleştirel metin: “Kafka’dan Yana Kafka’ya Karşı”

kafkadan yana kapakGünther Anders’in Kafka’dan Yana Kafka’ya Karşı” adlı kitabı, Herdem Belen ve Hüseyin Ertürk çevirisiyle İthaki Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

20. yüzyılın aykırı filozofu Günther Anders ilk kez Türkçede.

Kafka üzerine yazılmış ilk eleştirel metin ‘Kafka’dan Yana Kafka’ya Karşı’ İthaki Yayınları tarafından Herdem Belen ve Hüseyin Ertürk’ün özenli çevirisiyle dilimize kazandırıldı.

20. yüzyılın en orijinal ve açık sözlü filozoflarından biri olduğu halde yakın bir tarihe kadar gölgede bırakılan Günther Anders, eşsiz üslubu ve yorumuyla, okuyucuların zihninde ayrı bir Kafka imgesi oluşturacak.

Yaşadığı çağı, kimseye benzemeyen keskin bir bakış ve sıra dışı üslupla anlatan bir düşünür Günther Anders. Çok az zaman ayırabildiği edebi metin incelemelerinden birini II. Dünya Savaşı’nın hemen ardından yayımlıyor. Kafka’dan Yana Kafka’ya Karşı, Kafka’nın dünyasına giriş yaparken, rahatsız edici, iç karartıcı ve gerçekleri ortaya koyan bir tarzla okuyucuyu sarsıyor.

İthaki Yayınları olarak, dünyada Kafka üzerine yazılmış ilk eleştirel metinle sizleri buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

edebiyathaber.net (22 Şubat 2017)

Yorum yapın