Kadın Yazarlar Derneği öykülerinizi bekliyor

Ocak 8, 2018

Kadın Yazarlar Derneği öykülerinizi bekliyor

“Yüzleşme, içinden geçtiğimiz adaletsiz zaman koridorunda hakikati arama yolunda en önemli adımlardan biri” diyen Kadın Yazarlar Derneği, III. Kadın Öyküleri Kitabı Projesi’nin temasını “Yüzleşme” olarak belirledi ve kadınları yazmaya çağırdı.

Kadınlara, “Kendimizle, tarihimizle, geçmişimizle yüzleşmek, diyaloğu, uzlaşmayı ve sonucunda iyileşme ve barışı getirir diyorsanız; kozamızdan çıkmak, maskelerimizi yırtmak, kalplerimizdeki aynanın tozunu almaya cesaret edebilmek için, haydi yazmaya!” çağrısını yapan Kadın Yazarlar Derneği, daha önce “Söz Kesmek, Kına Yakmak, Nikah Kıymak” ve “Konan Göçen Kadınlar/Göç Öyküleri” adlı projeleri kitaplaştırdı.

Kadınlara açık olan projeye gönderilecek metinler öykü formatında olacak ve  öyküler “[email protected]” adresine gönderilecek. Proje için son başvuru tarihi ise  28 Şubat 2018 olarak açıklandı.

Katılma Şartları:

* Proje kadınlara açıktır,  teması “YÜZLEŞME“dir ve  metinler ÖYKÜ formatında gönderilmelidir.

* Her yazar 1 (Bir) öykü ile projeye katılabilir.

* Kin, nefret, ötekileştirme içeren ve katılma şartlarına uymayan metinler değerlendirme dışı kalacaktır.

* Öyküler en fazla 4 (Dört) A4 sayfası uzunluğunda, Word belgesi olarak, Times New Roman yazı karakteri ile, 12 punto, 1.5 satır aralığında ve normal kenar boşlukları ile (Her yön 2.5 cm.) yazılmalıdır.

* Yazar öykü ile birlikte (10 punto, Times New Roman karakteri ile 6 satırı geçmemek üzere) özgeçmişi ve iletişim bilgilerini (Tel No ve gmail adresi) göndermelidir.

* Öyküler yalnızca “[email protected]” adresine gönderilmelidir.

* Öykülerin son gönderilme tarihi 28 Şubat 2018‘dir..

Değerlendirme Kurulu: Arife Kalender, Sevim Korkmaz Dinç, Sevgi Çifter, Figen Uyguner, Melekper Yılmaz, Müzeyyen Güler

Proje İletişim: 0 537 313 62 11

edebiyathaber.net (8 Ocak 2018)

Yorum yapın