“Kadın Kadına Öykü Ödülleri” sahiplerini buldu

Mayıs 9, 2012

“Kadın Kadına Öykü Ödülleri” sahiplerini buldu

Kaos GL’nin düzenlediği 7. Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın kazananları belli oldu.

“Kadın kadına aşklarımızın, heyecanlarımızın, hüsranlarımızın ve sevinçlerimizin neresine düşer 'Mor'?” diyerek Mor temasıyla gerçekleştirilen 7. Kadın Kadına Öykü Yarışması'nın kazananları belli oldu.

Yarışmaya Körebe rumuzuyla katılan Çağla Esmerat'ın 'Brezilya Nakış Günlüklerim' adlı öyküsü, bu senenin birincilik ödülünü almaya değer bulundu.

Kırlangıç rumuzuyla yarışmaya katılan Neslihan Durateymur'un 'Uyanış' adlı öyküsü ikincilik ödülünü alırken, Belma Fırat'ın 'İki Uçurtma' adlı öyküsü de üçüncü seçildi.

Her sene olduğu gibi yarışma jürisi, ilk üçe giren öyküler dışında beş öyküyü de 'Jüri Özel Ödül'ne değer buldu.

Gelenekselleşen yarışmanın jüri özel ödülleri ise şöyle belirlendi:

Yedi Renk Okyanus Rumuzuyla Irmak Cihaner'in Okyanus isimli öyküsü, Kırmızı Fikri Sabit rumuzuyla Özge Kar 'ın Yeni Bir Word Dosyası Aç isimli öyküsü, Eva rumuzuyla Ezgi Akyıldız'ın Mor isimli öyküsü, Miashy Blue rumuzuyla Hacer Akça'nın Gökyüzü'nde Bayram isimli öyküsü ve Berdil Uşaki rumuzuyla Gözde Demirbilek'in- Mormızı isimli öyküleri  “Jüri Özel Ödülü”nün sahibi oldu.

Jüri Özel Ödülüne değer bulunan öykülerin yazarları da, 1 yıllık Kaos GL Dergisi aboneliği kazandılar.

Birinci olan öykünün yazarı 300 TL, ikinciliğe değer görülen öykünün yazarı 200 TL, yarışmanın üçüncüsü ise 100 TL değerinde ödüllerini ve plaketlerini, 7. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma programı kapsamında, Roxanne Cafe'de 13 Mayıs 2012 Pazar günü saat: 18:30'da gerçekleştirilecek olan 7. Kadın Kadına Öykü Yarışması Ödül Töreni'nde alacaklar.

bianet.org (9 Mayıs 2012)

Yorum yapın