“Kadim Bir Nefes: Ezidi Ağıtları” adlı kitabın tanıtımı 26 Mayıs’ta

Nisan 25, 2015

“Kadim Bir Nefes: Ezidi Ağıtları” adlı kitabın tanıtımı 26 Mayıs’ta

ezidiler-610x250İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları Ezidilere dair yayınlanmış en geniş ses kayıt arşivi olma özelliği taşıyan “Kadim Bir Nefes: Ezidi Ağıtları” kitabını, 26 Mayıs Salı günü saat 11.00’de İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleştirilecek lansmanla okurla buluşturacak.

BİLGİ Tarih Bölümü öğretim görevlisi Amed Gökçen, hazırladığı bu özenli çalışma ile 2014’te yayınlanan “Kara Kitap Kara Talih” kitabının ardından Ezidi külliyatına yeni bir kaynak eser kazandıracak. “Kadim Bir Nefes: Ezidi Ağıtları” kitabı, Ezidi sözlü kültürüne dair analizlerle birlikte; Türkiye, Suriye, Irak, Gürcistan, Ermenistan ve Almanya’da yürütülen saha çalışmaları sırasında kayıt altına alınan türkü, qewl, beyt, masal, vaaz ve duaları geniş kitlelerle tanıştıracak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi Amed Gökçen ve Prof. Dr. Aydın Uğur’un konuşmacı; Ezidi topluluğun önde gelen dinî temsilcilerinden Şeyh Hüseyin Ulucan (Türkiye) ve Koçek Mervan Babîrî’nin (Irak) duaları, ses sanatçısı Rizganê Awaz’ın (Ermenistan) türküleriyle konuk olacak.

Bilgi için:

İstanbul Bilgi Üniversitesi / Ece Özden / 0212 311 73 41 / [email protected]

edebiyathaber.net (25 Mayıs 2015)

Yorum yapın