Kadıköy’de yeni bir sahne | Tuğsan Ünlü

Mart 11, 2019

Kadıköy’de yeni bir sahne | Tuğsan Ünlü

Son dönemde İstanbul’dakikültür sanat etkinliklerine yoğun şekilde ev sahipliği yapan ilçelerden biri olan Kadıköy, yeni bir sahneye kavuştu.

Aytekin Atabey ve Oya Kaptanoğlu tarafından kurulan Boa Sahne’nin açılışı 16 Şubatakşamı BAM’ın Kader Can oyunuyla yapıldı.Boa Sahne, kendi yapımlarını sergilemenin yanı sıra sahnesinde birçok konuk tiyatro ve müzisyeni ağırlamayı, sahip olduğu 140 kişiye kadar arttırılabilir koltuk kapasitesiyle kalabalık eğitim ve atölye çalışmalarına da elverişli bir ortam sunmayı amaçlıyor.

Sıkı tiyatro takipçilerinin daha önce Levent Kırca Kültür Merkezi, Dora Sahne ve Penguen Sahne isimleriyleile hatırlayacağı Bahariye Caddesi üzerindeki Ünertan Pasajı içerisinde yer alıyor Boa Sahne.Konumu itibarıyla Moda Sahnesi’ne ve Baba Sahne’ye komşu oluyor.

Boa Sahne açılışından hemen sonra dolu dolu bir programla geçiriyor şubat ayını. Artistik Yapım’ın Lafını Esirgemeyenler, Haha Tiyatro’nun Ne Evet Ne Hayır, Tiyatro Hemhâl’in Tırnak İçinde Hizmetçiler, Tiyatro Gülgeç’in Soğuktan Korkmayan Tek Kuş, Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın Sen Balık Değilsin ki, Ekip Tiyatrosu’nun Dünyanın En Güzel Arabistanı ve Oyun Sandalı’nın Furuğ Ferruhzâd oyunları ilk ayın konukları olarak tiyatro izleyicilerinin beğenisine sunuluyor.

Adres: Kadıköy Boa Sahne General Asım Gündüz (Bahariye) Cad. No: 35 34710 Kadıköy (Boğa heykelinden Bahariye Caddesi yönüne 500 metre mesafede.)

edebiyathaber.net (11 Mart 2019)

Yorum yapın