Kadıköy Belediyesi tiyatro oyunu yarışması düzenliyor

Temmuz 12, 2016

Kadıköy Belediyesi tiyatro oyunu yarışması düzenliyor

1468237371_tiyatroyarismasiKadıköy Belediyesi tiyatro oyunu yarışması düzenliyor. Tiyatroya yeni eserler kazandırmayı amaçlayan yarışmaya son katılım tarihi 6 Mart 2017.

Kadıköy Belediyesi, sanatçı ve edebiyatçıları yeni eserler yaratmaya özendirmek için müzik ve sahne sanatları dallarında değişik ödüllü yarışmalar düzenliyor.  Bunlardan biri de, Kadıköy Belediyesi Ulusal Tiyatro Sahne Eseri (oyun) Yarışması. Türkiye vatandaşı tüm yazar ve edebiyatçıların katılımına açık olan yarışmanın seçici kurulu Orhan Alkaya, Cevat Çapan, Yücel Erten, Dikmen Gürün, Nesrin Kazankaya’dan oluşuyor.

Tiyatro oyunu yarışması ile tiyatroya yeni eserler kazandırmayı amaçlayan Kadıköy Belediyesi bir adet birincilik, iki adet ikincilik ve 3 adet mansiyon ve para ödülü vermenin yanı sıra Seçici Kurul’un seçtiği oyunları kitap halinde de yayımlayacak.

Yarışmaya son katılım tarihi 6 Mart 2017. Ödüller ise Mayıs 2017’de Kadıköy Belediyesi Tarih Edebiyat Sanat Kütüphanesi’nde (TESAK) bir törenle açıklanarak sahiplerini bulacak.

Ayrıntılı bilgi ve yarışma şartnamesi www.tiyatroyarismasi.kadikoy.bel.tr adresinden edinilebilir.

edebiyathaber.net (12 Temmuz 2016)

Yorum yapın