Kader dönüştürülen bir mefhum mudur?

Şubat 20, 2020

Kader dönüştürülen bir mefhum mudur?

Fırat Çakır’ın yazdığı Kaderle Randevu Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Kaderimiz olduğunu düşündüğümüz şeyleri değiştirmek, dönüştürmek mümkün müdür? Olaylara karşı duruşumuzda neleri değiştirerek yaşamımıza yön verebiliriz? Kaderimize yön vermeyi öğrenmek için geçmemiz gereken dört aşama nedir? Zihnimizdeki duygu, durum ve düşünceleri yeniden yapılandırarak enerjimizi, davranışlarımızı ve elde ettiğimiz sonuçları kendi yararımıza olacak hale getirebilir miyiz?

Fırat Çakır yeni kitabı Kaderle Randevu‘da bunlar gibi pek çok soruya yanıt vermesinin yanı sıra bizlere değişim ve dönüşümün kapılarını açmamız için yol gösteriyor.

Arka Kapak Yazısı:

İstediklerin olmayınca “Kader böyleymiş, Allah nasip etmedi…” gibi söylemler sarf etmek, önüne defalarca gelen kısmetleri ve fırsatları yok saymaktır. Bu tavır, Allah’ın cömertliğini ve zenginliğini gölgelemekten başka bir şey değildir.

Yaşadığımız hayat karmaşasında anın içinde gizlenmiş zenginlik ve güzellikleri kaçırıyoruz. Sen de anda kalmayıp yarın olma ihtimali olan şeyler üzerine odaklanır ve eline gelen fırsatları kaçırırsan bunun adı şanssızlık ya da kadersizlik olmaz.

Yaptığın ya da yapacağın tercihler kadar başarılı ya da başarısız, şanslı ya da şanssız olursun. Öyleyse ne yaptığını bilerek hareket etmek, doğru tercihlerde bulunmak, gelecek kaygısından arınmak seni güzel ve başarılı bir hayat inşa etmeye yöneltecektir. Bütün bunları bilip eski davranışları tekrarlamaya devam etmek de bir tercihtir; hayatını ve kaderini dönüştürecek yeni davranışlar sergilemek de.

Bu kitap bugüne kadar kaderin sandığın tercihleri nasıl dönüştüreceğinin yollarını göstermekle kalmayıp kaderinden bir randevu alarak yeni başlangıçların anlaşmasını da yaptıracak. Olmaz dediklerin olacak, bitmez dediklerin bitecek.

Yazarın Yayınevimizden Çıkan Diğer Kitabı: 

Ben Değerliyim Çünkü

edebiyathaber.net (20 Şubat 2020)

Yorum yapın