Jeffrey Eugenides’ten “Bakir İntiharlar”

Ekim 28, 2016

Jeffrey Eugenides’ten “Bakir İntiharlar”

bakirÖdüllü yazar Jeffrey Eugenides‘in “Bakir İntiharlar” adlı romanı, Solmaz Kâmuran çevirisiyle Domingo Yayınevi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

‒Senin burada ne işin var tatlım? Hayatın ne kadar

kötüleşebileceğini bilecek yaşta değilsin.

‒Hiç on üç yaşında bir kız olmadığınız anlaşılıyor doktor.

Cecilia, Therese, Bonnie, Lux ve Mary; Lisbon kardeşler bu sırayla intihar edecekler, beş güzel kız, bir yıl içinde, tüm mahalle yolun karşısından onları izlerken. Herkes kendince bir sebep yazacak, kısa süre sonra intiharlar yılı ülkede ters giden her şeyin simgesi olacak. Kızları taparcasına sevmiş, hemen her yerden onları gözetlemiş mahallenin oğlanları, hayatlarına devam edebilmek için yirmi yıl sonra bile aynı sorunun cevabını arayacak: Lisbon kızları bunu neden yaptı?

34 dilde yayımlanan ve Sofia Coppola tarafından beyaz perdeye de aktarılan Bakir İntiharlar bir modern klasik. Middlesex ile Pulitzer Edebiyat Ödülü’nü kazanan ve çağdaş edebiyatın kült yazarlarından birine dönüşen Jeffrey Eugenides, bu ilk romanında gençlik ve kaybolan masumiyete dair eşsiz bir portre çiziyor.

“Eugenides öykü anlatıcılarına bahşedilmiş en büyülü hediyeyle kutsanmış; sıradan olanı olağanüstüne dönüştürme yeteneği.”

-New York Times

edebiyathaber.net (28 Ekim 2016)

Yorum yapın