James Joyce’un kitabı Türkiye’de bir zeytinyağı markası oldu

Kasım 28, 2016

James Joyce’un kitabı Türkiye’de bir zeytinyağı markası oldu

img_0037Modern edebiyatın en önemli eserlerinden biri sayılan, onlarca yazara ilham veren James Joyce’un Ulysses romanı zeytinyağı markası oldu.

Sinema yazarı olarak tanıdığımız, bunun yanında kitap eklerinde yazdığı yazılar ve yaptığı röportajlarla da göze çarpan Ercan Dalkılıç, dededen kalma bir araziye diktiği 300 kadar zeytin ağacından ürettiği zeytinyağına, hayran olduğu yazar James Joyce’un ünlü kitabı Ulysses’in ismini verdi.

Son yıllarda zeytinyağında hilenin artmasıyla böyle bir girişimde bulunduğunu söyleyen Dalkılıç, Ulysses Zeytinyağı ile gerçek zeytinyağı kullanmak isteyen kitleye ulaşmayı hedeflediğini belirtti. Ulysses Zeytinyağı yaklaşık 0.1-0.2 asit ve diğer zeytinyağı markalarına göre iki kat daha fazla zeytinden elde ediliyor. Ulysses Zeytinyağı’nın 1. Sınıf Doğal Zeytinyağı ve Soğuk Sıkım olmak üzere iki çeşidi bulunuyor.

1922’de yayımlandığı ilk günden bu yana başta edebiyat otoriteleri olmak üzere herkesi kendine hayran bırakan Ulysses, dilden dile yayılarak adeta bir mite dönüştü. Tek bir günde, tek bir şehirde, Dublin’de, üç karakterin başından geçenleri insanlığa tutulan bir ayna olarak aktaran kitap, üstüne en çok araştırma yapılan ve yazılan eserlerin başında geliyor. Ulysses’in dilimizde Nevzat Erkmen ve Armağan Ekici’ye ait iki ayrı çevirisi bulunuyor.

Ulysses Zeytinyağı hakkında www.ulysseszeytinyagi.com ve 05354045108 numaralı telefondan bilgi alınabilir. Ayrıca twitter ve facebook sayfalarından da Ulysses Zeytinyağı’na ulaşabilirsiniz.

edebiyathaber.net (28 Kasım 2016)

Yorum yapın