İzmir’de çocuk edebiyatında fantastik kurgunun yeri konuşulacak

Nisan 24, 2013

İzmir’de çocuk edebiyatında fantastik kurgunun yeri konuşulacak

İzmir Kitap Fuarı kapsamında düzenlenecek olan “Türk Çocuk ve Gençlik Edebiyatında Fantastik Kurgunun Yeri” adlı söyleşi, Gülşah Elikbank  ve Mavisel Yener’in katılımıyla 25 Nisan günü 14:30-15:30 saatleri arasında Konferans Salonu III’te gerçekleşecek.

İthaki Yayınları tarafından düzenlenen etkinlikte; fantastik kurgunun çocuk ve gençlik edebiyatındaki yeri ve fantastik edebiyatın gençlerin hayal güçlerinin gelişmesi üzerindeki etkisi konuşulacak. Her yaştan fantastik edebiyat okurunun gün geçtikçe artması, fantastik edebiyatta yeni bir dünyanın yaratılması ile birlikte yazarların yaratım süreçleri ise tartışılacak diğer konular arasında yer alıyor.

Gülşah Elikbank, 1980 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İzmir’de, Türkiye’nin ilk edebiyat konseptli otelini işleten Elikbank,  kuruluşlara edebiyat etkinlikleri konusunda danışmanlık yapıyor ve edebiyat dergilerine makaleler yazıyor. Elikbank, Siyah Nefes, Mavi Dağ ve Kızıl Ölüm kitaplarından oluşan Günebakan Üçlemesi’yle başladığı yazma macerasını Aşkın Gölgesi romanıyla sürdürdü. İlk çocuk kitabı, Rüya Takımı: Medusa’nın Pusulası’dır.

Öykü, masal ve şiirleri ilköğretim ders kitaplarında yer alan Mavisel Yener, çocuk romanı, şiir, öykü, masal, radyo oyunu, tiyatro oyunu türlerinde 60’a yakın esere sahiptir. 2011-2012 sezonunda, İstanbul Devlet Tiyatroları tarafından (A. Akal ve N. Yılmaz ile birlikte yazdığı) Kırmızı Şemsiye adlı oyunu sahnelenmiştir. Çocuk edebiyatı konusunda hâlen atölyeler gerçekleştiren Yener’in eserleri pek çok dile çevrilmiştir.

edebiyathaber.net (24 Nisan 2013)

Yorum yapın