İzmir Öykü Günleri 17-18 Şubat’ta

Şubat 17, 2016

İzmir Öykü Günleri 17-18 Şubat’ta

oyku-gunlerijpg_03-02-2017_16-15-48_676x317Edebiyatımızın önemli isimleri Konak Belediyesi’nin bu yıl 15’incisini düzenleyeceği İzmir Öykü Günleri ile okurlarıyla buluşacak. 17-18 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliğin bu yılki teması ‘Öykü ile Ayakta Kalmak’, Onur Konuğu Ayla Kutlu. 

Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde iki gün boyunca devam edecek İzmir Öykü Günleri’nin açılışı 17 Şubat Cuma günü saat 13.30’da yapılacak. Edebiyat dolu etkinlikte ‘Öykü ile Yolda Olmak’, ‘Edebiyat ile Direnmek’, ‘Eylem Olarak İnsan, Hikaye Olarak Yaşam’, ‘Bir Edebiyat Adası Umberto Eco’, ‘Bir Gelecek Tahayyülü Olarak Edebiyat’ konulu panellerin yanı sıra kısa öykü seslendirmeleri de yapılacak.

Ayla Kutlu Onur Konuğu

Etkinliğin Onur Konuğu, Türkçenin büyülü sesi Ayla Kutlu’nun eserleri ve edebiyatı ise ‘Ayla Kutlu Edebiyatı’ isimli bir panelle dile getirilecek. Adnan Özyalçıner, Berat Alanyalı ve Prof. Dr. Dilek Direnç’in konuşmacı olarak katıldığı paneli yazar Birsen Ferahlı yönetecek. Kutlu’nun filme de alınan öyküsü ‘Sen de Gitme Triyandafilis’in çözümlemesini ise eleştirmen Mine Hoşcan Bilge yapacak. ‘Seslerle ve Sözlerle Ayla Kutlu’ sinevizyon etkinliği ile de Onur Konuğu Kutlu’yu okurları daha yakından tanıyabilecek.

Güzel günlere edebiyatla ‘Merhaba’ diyeceğiz

Zor günlerden geçtiğimizi, kışa ve soğuğa rağmen, güzel günlere öyküyle, edebiyatla ‘Merhaba’ demek istediklerini dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Öykü ve edebiyat aynı zamanda insan demektir. Bugüne kadar Türkiye’nin en yetkin edebiyat insanlarını ağırlayarak öyküyü, edebiyatı, hayatı konuştuk. Bu yıl temamız ‘Öykü ile Ayakta Kalmak’. Yaşadığımız bu zorlu dönemle baş edebilmemiz için umuda ihtiyacımız var. Birlikte dayanışarak ve edebiyatın zamana meydan okuyan gücüyle ayakta kalacağız” diye konuştu.

edebiyathaber.net (7 Şubat 2017)

Yorum yapın