İzmir Edebiyat Festivali için geri sayım başladı

Eylül 7, 2017

İzmir Edebiyat Festivali için geri sayım başladı

İzmir’de ilki 2015 yılında gerçekleştirilen Edebiyat Festivali, bu yıl da 15 Eylül-14 Ekim tarihleri arasında ‘Barış’ temasıyla gerçekleştirilecek.

Edebiyat dünyası bir kez daha İzmir’de buluşuyor. İlki 2015 yılında “Edebiyat Özgürleştirir” sloganıyla düzenlenen Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali’nin ikincisi, 15 Eylül-14 Ekim tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilecek. Kentin 8 ilçesinde düzenlenecek olan etkinliklerin bu yılki teması ise “Barış”.  İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve direktörlüğünü Haydar Ergülen’in, editörlüğünü ise Mahmut Çınar’ın üstlendiği festivalde Türkiye’den ve farklı ülkelerden edebiyatçılar, katılımcılarla panellerde, söyleşilerde, okumalarda, dinletilerde ve atölyelerde bir araya gelecek. Festival kapsamında ayrıca sezonun en beğenilen tiyatro oyunları da sahnelenecek.

Onur konuğu Adonis ve Özdemir İnce

“Edebiyat Barıştırır” ilkesiyle düzenlenen bu yılki festival Türkiye’nin en önemli şair ve yazarlarını katılımcılarla buluştururken dünyanın yaşayan en büyük şairlerinden Adonis’i de ağırlayacak. Adonis, Türkçe şiirinin önemli isimlerinden Özdemir İnce’yle birlikte festivalin onur konuğu olarak belirlendi. Aynı zamanda festivalin açılışının da yapılacağı Konak’ta şiir akşamı ve söyleşi etkinliklerinde şiirlerini okuyacak olan Adonis ve Özdemir İnce’ye Türkiye’den, Fransa’dan, Kıbrıs’tan şairler eşlik edecek.

1 ay 8 ilçe 11 ülke

Sırasıyla Konak, Aliağa, Bergama, Torbalı, Bayındır, Selçuk, Bornova ve Buca’da düzenlenecek olan etkinliklere, festivalin bu yılki teması olan “Barış”ı konuşmak, “Barış” üzerine şiirlerini okumak için daha önce savaşla yüz yüze gelmiş ya da hâlâ çatışma bölgesi olan ülkelerden şairler ve yazarlar katılıyor. Bir ay sürecek olan festival; Türkiye’den, Fransa’dan, İtalya’dan, Polonya’dan, Suriye’den, İspanya’dan, Bosna Hersek’ten,
Azerbaycan’dan, Yunanistan’dan, Kıbrıs’tan konukları ağırlıyor.

Kaynak: Evrensel (7 Eylül 2017)

Yorum yapın