İzmir Edebiyat Festivali 14-22 Haziran’da

Haziran 11, 2019

İzmir Edebiyat Festivali 14-22 Haziran’da

4. Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali, 14-22 Haziran arasında “Edebiyat Güldürür” sloganıyla düzenleniyor.

Grup Gündoğarken konseriyle başlayacak festivalin onur konuğu Murathan Mungan olacak. İtalya’nın yaşayan en büyük şairlerinden ve dünyaca tanınan Milo de Angelis de İzmirli edebiyatseverlerle buluşacak.

Kültürpark’taki etkinlik alanında düzenlenecek olan festival, Seferihisar, Selçuk, Karaburun, Foça ve Tire’ye de uzanacak.

20 Haziran’da (21.00)  Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Yetkin Dikinciler, İklim Tamkan ve Senem’in rol aldığı “Yarına Davet-Nâzım Hikmet” gösterisi gerçekleştirilecek. 21 Haziran’da İzmir Sanat’ta “Sevgili Arsız Ölüm” adlı tiyatro oyunu sahnelenecek.

Haydar Ergülen’in direktörlüğünü yaptığı festivalin bu yılki onur konuğu, şair ve yazar Murathan Mungan, 14 Haziran’daki açılışta ve 15 Haziran’daki söyleşide edebiyatseverlerle bir araya gelecek, 16 Haziran’da da Selçuk’taki okurlarıyla buluşacak.

Organizasyon, bu yıl İtalya, Macaristan, Polonya, Suriye ve Filistin’den edebiyatçıları da ağırlayacak.
Macar edebiyatı ve İtalyan şiiri üzerine iki özel söyleşi ve şiir akşamı da düzenlenecek. İtalya’nın yaşayan en büyük şairlerinden Milo de Angelis de festivale konuk olacak.

edebiyathaber.net (11 Haziran 2019)

Yorum yapın