İzmir Büyükşehir Belediyesi, Smyrna Edebiyat Yarışması düzenliyor

Haziran 3, 2020

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Smyrna Edebiyat Yarışması düzenliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı ve İZELMAN A.Ş. kültür ve sanat alanında kentte üretimin sağlanmasını teşvik etmek için Smyrna Edebiyat Yarışması düzenliyor. Yarışma öykü ve şiir olmak üzere iki dalda, lise ve serbest olmak üzere iki kategoride düzenlenecek.

Her iki dalda da yarışmaya katılacak adaylardan lise kategorisinde “Salgın günlerinde umut”, serbest kategoride ise “İzmir’de bir gün” konularında üretim yapmaları bekleniyor. Adaylar yarışmaya şiir dalında en fazla 3, öykü dalında ise 1 eser ile katılabilecek.

Son Başvuru 14 Temmuz

Başvuruların kabulü 3 Haziran’da başlayacak, 14 Temmuz 17.00’de sona erecek. Başvurular [email protected] veya [email protected] adresine mail yoluyla kabul edilecek. Jüri 15-21 Temmuz 2020 tarihleri arasında değerlendirme yapacak. Kazanan eserler 23 Temmuz 2020’de İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZELMAN’ın sosyal medya hesaplarından ilan edilecek.

Yarışmanın jürisi şair, yazar, gazeteci ve oyuncu Sunay Akın, yazar ve mühendis Prof. Dr. Adnan Akyarlı, yazar ve şair Gülce Başer, tiyatrocu ve yazar Orçun Masatçı, şair Sina Akyol, öykü yazarı ve eleştirmen Ümit Aykut Aktaş, yazar ve şair Yıldız İlhan, öykü yazarı ve eleştirmen Demet Aksu, yazar ve şair Oğuz Tümbaş, öykü yazarı Polat Özlüoğlu ve yazar, eleştirmen ve yönetmen Vecdi Sayar’dan oluşuyor.

Dereceye giren eserler İzelman A.Ş. tarafından basılacak. Yarışmanın birincisine MacBook Air ve 250 TL’lik kitap hediye çeki, ikincisine Asus laptop ve 150 TL’lik kitap hediye çeki, üçüncüsüne ise Kindle Touch ve 100 TL’lik kitap hediye çeki ödül olarak verilecek. Şartname ve detaylı bilgiye www.izelman.com.tr ulaşılabilir.

edebiyathaber.net (3 Haziran 2020)

Yorum yapın