İzafi dergisi Sema Kaygusuz dosyasıyla raflarda

Ocak 9, 2015

İzafi dergisi Sema Kaygusuz dosyasıyla raflarda

izafiEdebiyat kültür dergisi İzafi, 14. sayısıyla raflardaki yerini aldı.

İzafi dergisi Ocak-Şubat-Mart sayısında son dönem edebiyatımızın önemli kalemlerinden Sema Kaygusuz dosyası hazırladı. Sema Kaygusuz dosyasına; Birhan Keskin, Aziz Yağan, Sevengül Sönmez, Başak Baysallı, Esra Ertan, Şükrü Keleş ve Şenay Tanrıvermiş yazılarıyla katkıda bulunurken Mustafa Orman da Sema Kaygusuz röportajıyla dosyada yer aldı. Kaygusuz, röportajında dünyaya şöyle sesleniyor: Durun, derdim. Biraz nefeslenin lütfen, yavaşlayın hiç olmazsa. İnsan merkezli algılarınıza bir süreliğine ara verip şeylerden şeylere giriş yapın.

Murat Özyaşar, Kriz; Neslihan Önderoğlu, Saydam; Sultan Komut, Sancı; Mustafa Orman, Dut Ağacı; Gökçe Bezirgan Parlakyıldız, Mukaddes; Orçun Ünal, Beş K.; Semrin Şahin, Ölüm Kuyusu; Mesut Barış Övün, Size Seslenen Biri Var; Işıl Aydoğan, Karanlık Bir Müzik; Serkan Türk, Bukra ve Sangal adlı öyküleriyle dergide yer aldı.

Serkan Gezmen, İsmail Sertaç Yılmaz, Ahmes Keskinkılıç, Engin Taşkaya ve Muhammet Özmen derginin bu sayısındaki şairler.

Hüseyin Kıran, henüz yayımlanmamış olan Dağ Yolunda Karanlık Birikiyor romanından bir bölümle dergide yer alıyor.

Melike Ölker, John Wray’ın Ursula K. Le Guin ile röportajını çevirdi.

Cihan Ülsen, Roboskî: Terbiye Terminilojisi’ne Giriş; Yeraz Der Garabedyan, Ermeni, çete lideri, şair, yetim Komünist: Misak Manuşyan; Pınar Doğu, Tüketim: Yoksulların Arzuları, Zenginlerin Alışkanlıkları başlıklı yazılarıyla yer alırken diğer yazılar da şöyle:

Barış Özdemir, Okumasanız da Olur(mu)!; Kenan Tekeş, Bir Film, Bir Sahne, Bir An; Şenay Tanrıvermiş, Özlem Saraç ile Söyleşi; Esen Kunt, Alice’nin Peşinde Aynanın İçine Bir Yolculuk Heteretopyaya Giriş; Ada Ayşe İmamoğlu, İstenmeyen’i İsteyecekseniz; Aysel Sağır, Nurhak ve Onların Hikayesi.

edebiyathaber.net (9 Ocak 2015)

Yorum yapın