İz Dergi’nin ikinci sayısı İzmir Kitap Fuarı’na özel

Nisan 11, 2016

İz Dergi’nin ikinci sayısı İzmir Kitap Fuarı’na özel

iz dergi nisan kapakİz Dergi’nin ikinci sayısı TÜYAP Kitap Fuarı’na dair özel sayı olarak çıktı.

Zeynep Uzunbay’ın hazırlayıp Ahmet Büke’nin katkı sunduğu Kitap Fuarı dosyasında; İzmirli ya da İzmir’de yaşayan 44 yazar ya da şair,  kitapları, İzmir Kitap Fuarı’na dair düşünceleri ve fuara katılacak olanlara kitap önerileri ile yer aldı.

Derginin Kitap Fuarı özel sayısında; Ahmet Günbaş, Ali İhsan Özeren, Altay Ömer Erdoğan, Asım Gönen, Aslıhan Tüylüoğlu, Asuman Susam, Avram Ventura, Aydın Şimşek, Duygu Kankaytsın, Efdal Sevinçli, Ertuğrul Deveci, Fergun Özelli, Gülce Başer, Halil İbrahim Özbay, Halim Yazıcı, Haluk Işık, Handan Gökçek, Hasan Özkılıç, Hayri Yetik K., Hidayet Karakuş, Hülya Soyşekerci, Hülya Deniz Ünal, Hüseyin Yurttaş, İsmail Mert Basat,  Kerem Işık, Mavisel Yener, Mine Ömer, Mümtaz Tuzcu, Neslihan Yalman, Nesrin Kültür Kiraz, Nilüfer Altunkaya, Oğuz Tümbaş, Özlem Tezcan Dertsiz, Sevim Dinç, Sina Akyol, Süreyya Berfe, Tuğrul Keskin, Vicdan Efe, Yaşar Ürük, Yıldız İlhan, Yusuf Alper, Zehra Ünüvar ve Zeynep Uzunbay’ın kitapları ve ve fuara katılacak olan okurlar için kitap önerileri bulunuyor.

İzmir Kitap Fuarı’nın Onur Konuğu, Hüseyin Yurttaş’la özel söyleşiyi de Zeynep Uzunbay yaptı. Ayrıca, ilk sayıda Zeynep Altıok Akatlı’nın konuğu olduğu ’35 Soruda Şehrin Renkleri’ köşesinin ikinci sayıdaki konuğu yazar Ahmet Büke oldu. Büke, ‘Üstü kalsın’ dedi.

Yine ikinci sayıda; ‘Tarık Dursun K. Yazar Evi’ projesine dair Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve ‘Her apartman bir üniversite öğrencisi okutuyor-Karşıyaka’nın Filizleri’  projesine dair Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile röportaj yer aldı.

İzmir’in bağımsız kitabevlerinden Yerdeniz Kitapçısı’nın; ‘çok satanlar’ rafına alternatif olarak oluşturduğu ‘çok satması gerekenler’ rafına dair kitabevinin kurucularından Nuray Önoğlu ile röportajın yer aldığı dergide ayrıca 16 yıldır çevre muhabirliği yapan ve geçtiğimiz ay ödül alan gazeteci Özer Akdemir ile söyleşi de var. Yusuf Altun ise, okurları Balıklıova’da bir tura çıkardı.

edebiyathaber.net (11 Nisan 2016)

Yorum yapın