İyi Kitap’ın Mart sayısı çıktı

Mart 8, 2019

İyi Kitap’ın Mart sayısı çıktı

Çocuk ve Gençlik Kitapları Dergisi İyi Kitap’ın Mart sayısı yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İyi Kitap’ın 10. yaşını kutladığımız Mart sayısı dopdolu bir içerikle karşınızda!

Dile kolay, tam 10 yıl oldu iyi kitapların izini sürmeye başlayalı. Geride bıraktığımız 112 sayı boyunca, 2627 kitabı konuk ettik sayfalarımıza. Türkiye’nin ilk ve tek çocuk ve gençlik kitapları dergisinin Mart sayısında, her zamanki gibi yine iyi kitapların nabzını tutmaya devam ediyoruz… Bu ay, 10. yaşımıza yakışır bir dosya konusuyla, farklı disiplinlerden gelen yazarları, çevirmenleri, yayıncıları ve akademisyenleri kapsamlı bir “Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Soruşturması”nda bir araya getirdik.

Karin Karakaşlı, ödüllü yazar Güldem Şahan’ın yeni romanı Kuzey Yıldızı hakkında yazdı. Sanem Erdem, David Williams’ın Dünyanın En Berbat Çocukları kitabını yorumladı. Sima Özkan, Başvuru Kitaplığı sayfalarında, Jaume Copons’un yazdığı Kaka Hakkında Bildiğim Her Şey’i mercek altına aldı. Mehmet Erkurt, Belçikalı yazar ve çizer Claude K. Dubois’nın yirmiyi aşkın dile çevrilen kitabı Akim Koşuyor’u inceledi. Alev Karakartal, Cary Fagan’ın son romanı Aslan Firada üzerine yazdı. Öte yandan, Melek Özlem Sezer, Troon Harrison ve Andrea Offerman’ın ortak imzasını taşıyan Buz Ejderhası isimli kitabı tanıttı.

Doğan Gündüz’ün hazırladığı Sahaf Dükkânı’nda, tarihin tozlu raflarından gelen altı farklı “cüce” kitabı yer alıyor. İlk Okuma Kitaplığı, Çocuk Kitaplığı, Gençlik Kitaplığı ve Başvuru Kitaplığı sayfalarımız ise her zamanki gibi yine dopdolu! Ödüllü bulmacamızı çözmeyi ise sakın unutmayın. Nisan ayında yeniden buluşmak dileğiyle, keyifli okumalar…

Dergiyi indirmek için>>>

Dergiyi edinebileceğiniz noktalar>>>

edebiyathaber.net (8 Mart 2019)

Yorum yapın