“İyi Geceler, Julia”: Rüyalar âlemine yolculuk

Mayıs 28, 2013

“İyi Geceler, Julia”: Rüyalar âlemine yolculuk

Carles Sala i Villa, Can Çocuk’ça yayımlanan İyi Geceler, Julia’da hastanede kalmak zorunda olan Julia’nın hikâyesini anlatıyor. Yastığı Pofuduk, Julia’yı rüyalar âleminde yolculuğa çıkarıyor. Kitabın resimleri Roger Simo’ya ait.

Günlerini odadan hiç çıkmadan, sadece onu ziyarete gelen aile bireyleriyle geçiren Julia’nın hikâyesi, Pofuduk’un hayatına girmesiyle değişiyor. Başka bir odada kalan arkadaşı Bruno’dan haber alamadığı için üzülen Julia’nın hayatına konuşmayı bilen bir yastık, Pofuduk giriyor ve hayatını rüyalarla renklendirebileceğini öğreniyor.

1974 yılında Girona’da doğan yazar Carles Sala i Villa, öğretmen olmasının yanında bir süredir el sanatları ve çocuklar için hikâyeler yazmakla uğraşıyor. “İyi Geceler, Julia” 2008 yılında XXVII. Guillem Cifre de Colonya Ödülü’ne layık görüldü.

“Büyükbaba diğer yetişkinlere kesinlikle hiç benzemiyordu. Julia’nın kendisine anlattığı şeylerin doğruluğundan bir an bile kuşkulanmamıştı. Hatta yatağın üstünde duran yastığın Pofuduk olduğunu öğrenince onu uyandırmaktan korkarak sesini alçaltmıştı. Torununun yeni bir arkadaş edindiğini, rüyasında bile onunla konuştuğunu duyunca memnun olmuştu. İnsanın her şeyi anlatabileceği bir dostunun olması çok güzeldi. Hele böyle sıkıntılı ve zor günlerde…”

edebiyathaber.net – (28 Mayıs 2013)

Yorum yapın