İyi Cüceler Kitabevi, genç sinemacılarını bekliyor!

Mart 14, 2012

İyi Cüceler Kitabevi, genç sinemacılarını bekliyor!

İyi Cüceler Kitabevi, 24 Mart – 09 Haziran tarihleri arasında 10-16 yaş aralığındaki öğrenciler için sinema atölyesi kuruyor. İyi Cüceler Sinema Atölyesi’ne katılacak olan öğrenciler sinemanın ilk keşfinden günümüze kadar olan tarihi gibi konuların yanı sıra sinemanın pratiğini öğrenerek “bir film nasıl yapılır?” sorusunun cevabını arayacaklar.

Üç ay sürecek olan İyi Cüceler Sinema Atölyesi’nin sonunda atölye katılımcıları, öykü ve senaryosunu da kendi yaratıcılıkları ve özgün fikirleri doğrultusunda geliştirilip yazacakları, ön prodüksiyon ve prodüksiyon aşamalarında bizzat çalışacakları, kısa bir film çekecekler. Genç sinemacı adayları, film hazırlık ve çekim aşamasında, ekip çalışmasında bulunacaklar, ayrıca olaylara bakış açıları oluşturmayı, eleştiri kabiliyetlerini olumlu ve yapıcı bir şekilde geliştirmeyi öğrenecekler.

Timur Erçetin’in yönetmenliğini yapacağı İyi Cüceler Sinema Atölyesi kursları 12 hafta ve haftada 1,5 saat olmak üzere cumartesi günleri 17:30-19:00 saatleri arasında İyi Cüceler Kitabevi’nde gerçekleşecek. Atölyede katılımcı sayısı 8 genç sinemacı adayıyla sınırlı.

Kaynak: uzuncorap.com (14 Mart 2012)

Yorum yapın