İTÜ’de “Sanatkule” etkinlikleri başladı

Mayıs 21, 2018

İTÜ’de “Sanatkule” etkinlikleri başladı

İstanbul Teknik Üniversitesinde bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Sanatkule etkinlikleri, dopdolu içeriğiyle sanatseverleri ağırlıyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi sanatseverler için bir yeniliğe daha imza attı. İTÜ Güzel Sanatlar Bölümü tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen “Sanatkule”etkinliği kapsamında akademisyenlerin ve öğrencilerin çalışmalarından oluşan sergi, gösterim ve performansları, 1 Haziran 2018 Cuma gününe kadar sanatseverlerle buluşacak. Taşkışla Yerleşkesinde yer alan Güzel Sanatlar Bölümü’nün yer aldığı kulede süren etkinlikler, ziyaretçileri kısa bir sanat yolculuğuna çıkaracak.

Sanatsız olmaz

İTÜ Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oğuz Haşlakoğlu, Sanatkule etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Haşlakoğlu, Sanatkule etkinliklerini gelenekselleştirmeyi istediklerini belirterek şunları söyledi:

“İTÜ Güzel Sanatlar Bölümü olarak, öğrencilerimizin ve hocalarımızın yıl içinde yaptıkları çalışmaları her sene gelenekselleştirecek şekilde sanatseverlerle buluşturma düşüncesiyle yola çıktık. Taşkışla binasındaki 4 kuleden birinde bulunan Güzel Sanatlar Bölümü koridorlarında etkinliklerimizi gerçekleştirmek istedik. Fikrimizi paylaştığımız herkes çok heyecanlandı ve etkinlik hazırlıkları kısa süre içinde tamamlandı.”

Sanatla köprüler kuruluyor

Güzel Sanatlar Bölümü’nün bilim, sanat ve teknolojiyi birlikte düşünebilen ve çağın çok yönlü dinamiklerini kavrayan, yenilikçi, toplumsal hayata katkı sunan öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediğini belirten Doç. Dr. Haşlakoğlu, “Sanat, tüm meslekler ve disiplinlerin tamamlayıcısıdır. Sanatsız hiçbir şey olmaz. Hayal gücü sadece sanata mahsus olarak anlaşılmamalı. Öğrencilerimize kendi alan çalışmalarıyla sanat arasında köprü kurmalarını sağlıyoruz. Sanatkule etkinliğimiz de bu çalışmaların somut bir örneğidir. Sanat alanında üreten hocalarla öğrencilerimiz aynı etkinlikte buluştu. Etkinlik kapsamında öğrencilerimizin ve öğretim görevlilerimizin eserlerini, sergi, sunum, gösterim ve performanslarını izleyebilirsiniz.” diye konuştu.

Öğrencilerin yıl içindeki çalışmaları da sergileniyor

İTÜ Güzel Sanatlar Bölüm Başkan Yardımcısı Öğretim Görevlisi Aynur Karakaş Karaağaç,öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi verdi:

“Sanatkule etkinliğinin ilkini gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz.Ona yakın derste öğrencilerimizin yıl içinde yaptıkları çalışmaları sanatseverlerin beğenisine sunmak istedik. 100 öğrencimizin çalışması bu sergimizde yer alıyor. Atölye çalışmalarından seçki yaptık. Önümüzdeki yıllarda seçkilerimizi daha da çeşitlendirmek istiyoruz. Etkinlik kapsamında serginin yanı sıra performans ve teorik sunumlar da olacak. Şu anda 12 akademisyen ve 100 öğrencimizin 10’a yakın derste yaptıkları çalışmalardan seçkiler yer alıyor.”

Bütün sanat dalları bir arada

Etkinlik kapsamında moda tasarımından resime, seramikten gravüre, fotoğraftan desene, konserlerden film gösterimine kadar pek çok etkinlik bulunuyor.

Sergide eserleri yer alan isimlerden bazıları şöyle:

Ahmet Keskin (Fotoğraf) / Aylin Akarvardar (Moda Tasarımı), Aynur Karakaş Karaağaç (Seramik) / Başak Avcı (Resim),Desen Halıçınarlı (Gravür) / Ferhan Gözgü Çelik (Resim) / Güngör Güner (Seramik) Hülya Küpçüoğlu (Resim) / Korkut İlhan (Fotoğraf) / Oğuz Haşlakoğlu (Resim), Selçuk Fergökçe (Resim) / Yener Pınarbaş (Resim)

Söyleşiler

Yüksel Demir, Doç. Dr. “Bir Esin Kaynağı Olarak Antarktika”, Doç. Dr. Ebru Yetişkin“Blok Zinciri ve Günümüz Sanatı”,Öğr. Gör. Dr. Aslıhan Erkmen Birkandan, “Ortaçağ Anadolu Mimarisi’nde Geometrik Bezeme”, Başak Avcı, “Bir Araştırma Olarak Performatif Çizim Pratiği” başlıklı söyleyişi olacak.

Film Gösterimi ve Performanslar

Fatih Hacıosmanoğlu “On Adım” filmi ve“Beden Performansı”

edebiyathaber.net (21 Mayıs 2018)

Yorum yapın