İTÜ sıralarından yükselen başka edebiyat sesi: Başka Peron!

Şubat 3, 2015

İTÜ sıralarından yükselen başka edebiyat sesi: Başka Peron!

baskaperonkapakİTÜ Edebiyat Kulübü üyelerinden oluşan bir ekip, edebiyat dünyasına yeni bir süreli yayın katıyor: Başka Peron’un ilk sayısı çıktı.

Her sayıda, edebiyat bağlamında farklı çağrışımları olabilecek üç kelimelik bir söz dizisi, derginin kapak konusunu oluşturacak. Derginin ilk sayısında kapak konusu ise: Duvarlar, Sınırlar ve Ardındakiler.

İlk sayının editör yazısında, derginin var oluşu ve çıkışı şu şekilde anlatılıyor: “Yazmak, hiç tanımadığınız kitlelerle buluş­maktı çünkü. Kelimelerin öncülüğünde tanışık hale gelmekti. Cümlelerin peşin­den sürükleyip okuyucuya yalnız olmadığını göstermekti, değiştirmekti ve aynı zamanda değişmekti. İşte bizi bir araya getiren de yazmaya dair inancımızdı. Farklı amaçları, değişik zevkleri olan insanlardık tabii ama yazmak birdi, ey­lemlerin birliğiydi, bir yapandı. “Başka” olan da buydu bizim için, başka olma­ya rağmen bir olup ortak bir yolculuğa çıkabilmekti. Yazmak yolculuğumuzdu, buluşma noktamız “Başka Peron” oldu.”

Çok sayıda öykü, şiirler, denemeler, incelemeler ve diğer edebi türler derginin içeriğini oluşturacak.

Aynı ekip Başka Peron’un önceli olan Tezgah isimli fanzini de çıkarmıştı. Tezgah bir pilot çalışma olup İTÜ bünyesinde dağıtılmıştı. Tezgah’ın 2014 yılında yayınlanan iki sayısına da internetten erişim mümkün>>>

Başka Peron’a ise şimdilik aşağıdaki satış noktalarından ulaşabilirsiniz:
Beyoğlu’nda: Scala Kitapçı, Mephisto
Beşiktaş’ta: Siyah Cafe
Kadıköy’de: 6:45, Mephisto, Sosyal Kitabevi, Kolektif 26A, Flaneur

Başka Peron’a siz de yazılarınızı gönderebilirsiniz. İletişim için:
[email protected]
twitter.com/baskaperon
facebook.com/baskaperon

edebiyathaber.net (3 Şubat 2015)

Yorum yapın