İTEF 5. Yılında Alberto Manguel ile “Beş Şehir”de

Ekim 11, 2013

İTEF 5. Yılında Alberto Manguel ile “Beş Şehir”de

“Tanpınar’ın İzinde Beş Şehir etkinlikleri, dünyaca ünlü yazar Alberto Manguel’in Türkiye’nin 5 kentinde ikişer günlük ziyaretlerde bulunacağı ve izlenimlerinin  kitaplaştırılıp yayımlanacağı bir edebiyat turu olacak.

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Beş Şehir eserinde yer alan İstanbul, Ankara, Bursa, Erzurum ve Konya’yı ünlü yazar Manguel, Tanpınar’ın ayak izlerini takip ederek ziyaret edecek ve yazarın katılımıyla söz konusu şehirlerde birer söyleşide okurlarla buluşacak. Bu projenin İstanbul’da Divan Otelleri desteğiyle, Ankara’da Hotel Samm katkılarıyla, Bursa’da Bursa Nilüfer Belediyesi desteğiyle, Konya’da Konya Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla gerçekleşecek. Yapı Kredi Yayınları ve Kalem Ajans genel katkılarıyla projeyi uluslararası bir boyuta taşınmasını üstlenecek.

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın, “Beş Şehir’in asıl konusu hayatımızda kaybolan şeylerin ardından duyulan üzüntü ile yeniye karşı beslenen iştiyaktır,” diye yazmasından 70 yıl sonra adım adım izinden giderek, yeni bir Beş Şehir denemesi yazacak olan Manguel, doğunun batıdaki izlerini arayacak.

Ahmet Hamdi Tanpınar’a uluslararası bir saygı duruşu niteliğindeki proje kapsamında İstanbul’da başlayıp yine İstanbul’da tamamlanacak olan bu kültürel okuma denemesi 2013 İTEF-İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali için büyük değer taşıyor. Proje kapsamında söz konusu şehirlerdeki önemli kütüphaneler, üniversiteler, kitabevleri ve kültür merkezlerine de ziyareti bulunuyor.

edebiyathaber.net (11 Ekim 2013)

Yorum yapın