İşte, yılın edebiyat olayı!

Nisan 2, 2015

İşte, yılın edebiyat olayı!

GSAW_UKGSAW_USHarper Lee’ye Pulitzer Ödülü’nü de kazandıran ve tüm dünyada 40 milyondan fazla satış rakamına ulaşan Bülbülü Öldürmek yazarın tek kitabı olarak biliniyordu. Ancak 2014’ün son aylarında, 1950’lerin ortasında yazmış olduğu başka bir romanı daha keşfedildi: Go Set a Watchman.  Püren Özgören tarafından Türkçeleştirilen roman, 2015 yılı sonlarında Sel Yayıncılık tarafından yayımlanacak.

1930’lar Amerikası’nda yaşanan ırkçılığı ve eşitsizliği çocuk kahramanı Scout Finch’in gözünden anlatan Bülbülü Öldürmek 1960 yılında yayımlandığından bu yana dünya edebiyatının unutulmaz klasikleri arasında sayılıyor. Harper Lee’ye Pulitzer Ödülü’nü de kazandıran ve tüm dünyada 40 milyondan fazla satış rakamına ulaşan Bülbülü Öldürmek bugüne kadar yazarın tek kitabı olarak biliniyordu. Ancak 2014’ün son aylarında 1950’lerin ortasında yazmış olduğu başka bir romanı daha keşfedildi: Go Set a Watchman.

Bülbülü Öldürmek’in unutulmaz karakteri Jean “Scout” Louise Finch yirmi yıl sonra doğduğu kasabaya, babası avukat Atticus Finc’in yanına dönüyor. 1950’lerin ortasında yaşanan dönüşümlerle çalkalanan bu küçük Alabama kasabasında toplumsal ve bireysel mücadele yine devam ediyor.

İngiltere ve Amerika’da aynı anda 14 Temmuz’da 2 milyon kopya ile yayınlanacak olan Go Set a Watchman şimdiden listelerde bir numaraya oturdu.  Yeni açıklanan kapak tasarımları da heyecan yaratan Go Set a Watchman’i okumak için ise Türkiyeli okurlar fazla beklemeyecek. Kitap bu yıl 7-15 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 34. Tüyap İstanbul Kitap Fuarı’yla aynı anda Püren Özgören çevirisi ve Sel Yayıncılık etiketiyle raflardaki yerini alacak.

edebiyathaber.net (02 Nisan 2015)

Yorum yapın