“İşte” serisinin yeni kitapları: İşte Bacon ve İşte Cézanne

Nisan 4, 2017

“İşte” serisinin yeni kitapları: İşte Bacon ve İşte Cézanne

Iste Bacon“İşte” serisinin yeni kitapları İşte Bacon ve İşte Cézanne hep kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Hedeflerini her zaman en yükseğe koyduğu için sürekli başarı ile fiyasko arasında gidip gelen bir ressam: İşte Bacon! Kariyerinin büyük bir bölümünü, resimleriyle alay eden ya da onlardan rahatsız olan eleştirmenler ve halk tarafından reddedilme sıkıntısıyla geçiren, içe kapanık, şüpheci, daima huzursuz bir dâhi: İşte Cézanne!

Bacon, Caravaggio, Cézanne, Dalí, Gaudi, Gauguin, Goya, Kandinsky, Leonardo da Vinci, Magritte, Matisse, Monet, Pollock, Rembrandt, Van Gogh, Warhol, Frank Lloyd Wright. Farklı ülkelerden, farklı akımlardan, sanat dünyasında iz bırakmış on yedi sanatçı. Ödüllü çizerlerin kitaplara özel çizdikleri illüstrasyonlarla her biri kendi başına da bir sanat eseri adayı olan on yedi kitap. Dünyanın seçkin sanat yayıncılarından Laurence King’in hazırladığı “İşte” adlı benzersiz dizi, hep kitap aracılığıyla sanat tutkunlarına ulaşmaya ve onları keyifli bir yolculuğa çıkarmaya devam ediyor. Sanat tarihi konusunda şimdiye kadar benzeri yapılmamış bir çalışma olan dizinin bu ayki kitapları, İşte Bacon ve İşte Cézanne.

İŞTE BACON

Iste CezanneHedeflerini her zaman en yükseğe koyduğu için sürekli başarı ile fiyasko arasında gidip gelen bir ressam. Eserlerinin çoğunu imha eden, bir yandan da çok sevdiği eski üstatlara benzemek için yanıp tutuşan bir adam. Sıra dışı eserlerinin yanı sıra marjinal yaşam tarzıyla da etrafındakileri hayrete düşüren, kimseye benzemeyen, hiç eğitimi olmamasına rağmen özgünlüğüyle öne çıkan bir sanatçı. Stüdyosunun zemininde bir katmana dönüşen görsel kaynaklarıyla, o kaynaklardan yola çıkarak yaptığı resimlerle sadece resimde değil sanatın her alanından insanlara ilham vermiş bir dâhi: İşte Bacon! Yazar Kitty Hauser’ın kalemiyle Christina Christoforou’nun bu kitaba özel yaptığı çizimler, bizi resimlerinin yorumlanmasından nefret eden bir dâhinin kimsenin tam olarak çözemediği hayal dünyasına davet ediyor.

İŞTE CÉZANNE

İçe kapanık, şüpheci, daima huzursuz… Kariyerinin büyük bir bölümü resimleriyle alay eden ya da onlardan rahatsız olan eleştirmenler ve halk tarafından reddedilmenin sıkıntısıyla geçen bir dâhi. Hayatının sonuna doğru çift katarakt teşhisi konmasına rağmen fırçayı bir an olsun elinden bırakmamış, eserleriyle kendinden sonraki ressamlara sadece ilham değil, cesaret de vermiş bir adam. Sanatının izinde bir gezgine dönüşen, hayatı boyunca öğrenmekten vazgeçmeyen, kendisiyse başlı başına okul sayılabilecek bir bilgin: İşte Cézanne! Sanat teorisyeni Jorella Andrews’un kalemiyle çizer Patrick Vale’in bu kitaba özel çizdiği illüstrasyonlar bizi bir tutkunun peşinden Cézanne’ın adımlarını izlemeye çağırıyor.

Her biri kendi başına bir sanat eseri adayı olan dizinin yeni kitapları İşte Bacon ve İşte Cézanne, 7 Nisan’dan itibaren hep kitap etiketiyle raflarda, serinin diğer kitaplarının yanındaki yerini alacak.

edebiyathaber.net (4 Nisan 2017)

Yorum yapın