İşte, Hakan Günday’ın hayatı ve kaleme aldığı birbirinden şahane 8 kitap!

Ağustos 17, 2016

İşte, Hakan Günday’ın hayatı ve kaleme aldığı birbirinden şahane 8 kitap!

hakan-gündayHakan Günday’ın hayatından kesitleri ve kaleme aldığı birbirinden şahane kitapları sizin için derledik.

Hakan Günday kimdir?

29 Mayıs 1976’da Rodos’ta doğan yazar Hakan Günday ilköğretimini Brüksel’de tamamladı. Ahmet Hamdi Tanpınar, Céline, Elias Canetti, Herman Hesse, Harry Mulisch, Yahya Kemal Beyatlı, Rıfat Ilgaz kitaplarıyla büyüdü. Ankara’da Tevfik Fikret Lisesi’ni bitirdi ve daha sonra Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransızca Mütercim Tercümanlık Bölümü’nde üniversite eğitimine başladı. Ardından Universite Libre de Bruxelles’in Siyasal Bilimler bölümüne geçti. Öğrenimine Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde devam etti.

İlk romanı Kinyas ve Kayra’yla (2000) edebiyat çevrelerinin ilgiyle izlediği ve kendi okur kitlesini yaratan bir yazar olan Günday, Istanbul Dot’da tiyatro oyun yazarı olarak görev yapmaktadır. İlk oyunu olan Malafa, 2010 yılında 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında gösterime girmiştir.

Hakan Günday, eski milletvekillerinden Faik Günday’ın torunudur. 26 Kasım 2014 tarihinde Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen törende 2014 yılı Türk-Fransız Edebiyat Ödülünü almıştır. Yeraltına meyyal dili, insanı yorumlama biçimi ve kışkırtıcı cümleleri ile kendine has bir edebiyat yazarıdır. “Kaybedenlerin romancısı” denilebilecek bir tarzı vardır ve ele aldığı dünyayı layıkıyla anlatmasıyla eleştirmenlerin ve okurun dikkatini çekmiştir.

1- Daha – Doğan Kitap

2- Az – Doğan Kitap

3- Ziyan – Doğan Kitap

4- Azil – Doğan Kitap

5- Malafa – Doğan Kitap

6- Piç – Doğan Kitap

7- Zargana – Doğan Kitap

8- Kinyas ve Kayra

edebiyathaber.net (17 Ağustos 2016)

Yorum yapın